VW nastavlja da šokira - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VW nastavlja da šokira

  Nemački autoproizvođač Volkswagen saopštio je da će odvojiti 6,5 milijardi evra za servis i druge troškove povezane sa skandalom s merenjem izduvnih gasova, koji obuhvata čak 11 miliona vozila.

  Volkswagen je dan ranije izgubio preko 15 milijardi dolara tržišne vrednosti pošto su mu akcije pale za 17 posle priznanja da je nameštao merenje emisije gasova u SAD za oko 500.000 dizel vozila. Danas su akcije pale za još 18 odsto, na 108,45 evra, što je njihova najniža cena u poslednje četiri godine.

  Nemačka kompanija je najavila da će u trećem tromesečju odvojiti oko 6,5 milijardi evra za troškove servisa i druge izdatke povezane sa skandalom, kao i da se nada da će povratiti poverenje kupaca.

  Pošto su istrage najavljene i u drugim zemljama, Volkswagen je danas saopštio da je oko 11 miliona vozila širom sveta imalo sporan softver koji je u centru skandala u SAD.

  Američka Agencija za zaštitu okoline (EPA) saopštila je prošle nedelje da bi Volkswagen mogao biti kažnjen sa čak 18 milijardi dolara pošto je ustanovila da je skoro 500.000 dizel automobila VW i Audija proizvedenih u poslednjih sedam godina, opremljeno tako da pri tehničkoj kontroli lažno prikazuje sastav izduvnih gasova.

  U međuvremenu, nemački auto gigant objavio je da čak 11 miliona vozila tog proizvođača ima ugrađen softver koji lažira podatke o štetnim izduvnim gasovima.

  Foto: Beta-AP

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE