Predsednik EBRD u poseti Beogradu - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predsednik EBRD u poseti Beogradu

  Predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Chakrabarti boraviće 24. i 25. septembra u Beogradu i sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem će potpisati Memorandum o razumevanju u podsticanju razvoja investicione klime i privatnog sektora u Srbiji.

  Kako je najavila EBRD, Čakrabarti će se sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem,  ministrom finansija i srpskim guvernerom u EBRD-u Dušanom Vujovićem i članovima međunarodne i poslovne zajednice.

  Inicijativa EBRD za poboljšanje investicione klime i upravljanja u Srbiji će doprineti jačanju regionalnog razvoja i poželjnosti zapadnog Balkana kao investicione sredine, ističe se u saopštenju.

  "Drago mi je što ću ponovo posetiti Beograd. Srbija ima ključnu ulogu u daljem razvoju regionalne saradnje koju EBRD snažno podržava. Rešeni smo da pružimo podršku srpskoj ekonomiji i reformama koje će doprineti rastu poželjnosti Srbije i celog regiona za strane i domaće investicije", rekao je Chakrabarti.

  On će tokom posete Beogradu potpisati i projekat kojim će se podržati razvoj lokalnog hipotekarnog tržišta i dugoročnog finansiranja za mala i srednja preduzeća.

  "Razgovori sa najvišim državnim zvaničnicima, predstavnicima poslovne zajednice i klijentima će biti fokusirani na investicione prioritete EBRD u Srbiji", najavila je EBRD.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE