Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kviz: Šta znače brojevi povezani sa ovim brendovima?

    Stalno izgovaramo imena brendova, 7UP, Chanel No.5, Porsche 911. Proverite da li možete da pogodite šta ovi brojevi povezani sa brendovima znače.

    Pitanja:

    1. Zašto Chanel No. 5?

    2. Poznati brend soseva “Heinz” poznat je po serijalu “57 varieties” iako ima hiljade različitih proizvoda. Zašto?

    3. Porsche 911 jedan je od najpoznatijih modela automobile, ali zbog čega “911”?

    4. Zašto 7UP?

    5. Verovatno ste leteli avionom tipa “Boing 707”, ali zašto ovaj broj?

    6. Odakle dolazi Jack Daniel’s “Old no.7”?

    7. Sprej WD-40 je koristan produkt protiv rđanja koji bi trebalo da imamo kod kuće. Možete li da pogodite šta znači 40?

    8. “538” je blog i agregator anketa. Zbog čega baš ovaj broj?

    Odgovori:
    1. Coco Chanel izabrala je peti miris koji je njen parfemista Ernest Beaux napravio za nju. Zvanični datum kada je parfem lansiran je 5.5.1921.

    2. Zato što je čuveni Henry Heinz smatrao da je 57 njegov srećni broj. Iako je već tada na tržištu bilo preko 60 njegovih proizvoda, izabrao je baš slogan “57 varietes”.

    3. Ovaj model je originalno trebalo da bude nazvan Porsche 901, ali je Peugeot insistirao na promeni imena. Peugeot je tvrdio da ima sva prava na nazive sa trocifrenim brojevima koji imaju nulu u sredini. Porsche je jednostavno zamenio nulu brojem jedan.

    4. Britvic, koji je distribuirao 7UP u Veliku Britaniu i Irsku, tvrdi da je brend nazvan po sedam glavnih sastojaka u piću. Ovaj napitak je napravljen 1929. godine kada je CL Grigg pobedio na takmičenju najukusnijeg soka sa ukusom limuna u Americi. Originalno ime bilo je Bib-label Lithiated Lemon Lime Soda – i bilo je suviše rogobatno za izgovor.

    5. Nakon što se završio II Svetski rat, izrada aviona podeljena je po inženjerskim odeljenjima – 300 i 400 za obične avione, 500 za turbinske motore, 600 za rakete i projektile, a 700 za transportne mlazne avione.

    6. To samo Jack zna! Požar je uništio bilo koji dokaz koji bi potvrdio razne teorije o tom broju 7 u nazivu. Neki misle da je to bio njegov srećan broj, drugi da je imao 7 devojaka, treći da je bilo 7 teretnih vagona koji su vozili viski.

    7. Sprej protiv korozije (Water Displacement 40) lansiran je pedesetih godina i koristio se da zaštiti rakete od rđanja. Naziv je dobio jer su hemičari uspeli da naprave formulu iz 40. puta.

    8. “538” je broj birača u izbornom koledžu u Americi.
     

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE