Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U decembru stiže 27 ruskih vozova

    Ruska kompanija Metrovagonmash počeće u decembru, tri meseca pre roka, isporuku 27 vozova Železnicama Srbije, za 100 miliona dolara, saopštila je kompanija RŽD International.

    Kako se navodi u saopštenju, isporuka tih dizel-motornih vozova deo je ugovora RŽD International i Železnica Srbije, u okviru modernizacije železničke infrastrukture Srbije što se finansira iz ruskog kredita od 800 miliona dolara.

    Predviđena je i isporuka rezervnih delova za 2,6 miliona dolara. Ruski dizel-motorni vozovi mogu da idu brzinom do 120 kilometar na sat i proizvedeni su specijalno za kolosek širine 1.435 milimetara.

    Metrovagonmash je u saglasnosti sa RŽD – firmom Ruskih železnica, počeo da gradi te vozove pre ugovornih rokova, što će omogućiti raniju isporuku. U Srbiji se već koristi 12 takvih vozova.

    Predstavnici akcionarskog društva za prevoz putnika "Srbija voz" posetili su preduzeće Metrovagonmash i centar za upravljanje putničkim prevozom FPK, navodi se u saopštenju.

    Tu su se detaljno upoznali sa sistemom nadzora saobraćaja putničkih vozova i mogućnostima za osiguranje bezbednosti saobraćaja, i s reagovanjem na vanredne događaje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE