Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sud vratio Nišku pivaru kupcu

    Privredni apelacioni sud u Beogradu ukinuo je zabranu Privrednog suda u Nišu izrečenu firmi Grupa Kapitalni projekti da raspolaže imovinom Niške pivare, pa će ta firma u ponedeljak nastaviti sa obnovom pivare.

    To je agenciji Beta potvrdio direktor Niške pivare Nikola Karanović, objasnivši da je Privredni apelacioni sud u Beogradu odluku doneo 25. septembra, da bi ona pivari trebalo da bude dostavljena u petak.

    "Tada ćemo znati sve detalje presude, kao i datum kada ćemo ponovo moći da raspolažemo imovinom Niške pivare. Nadamo se da će to biti što pre kako bi što pre mogli da vratimo radnike na posao", kazao je Karanović.

    On je dodao da je firmi Grupa Kapitalni projekti već krenula u obnovu objekata, sa ciljem da već krajem godine bude pokrenuta proizvodnja piva, što bi značilo posao za 25 ljudi.

    Grupa Kapitalni projekti kupila je Nišku pivaru ovog leta za 1,084 miliona evra, ali je morala početkom septembra da izađe iz njenog poseda i vrati je stečajnom upravniku, jer je beogradska kompanija Lus investment od Privrednog suda u Nišu zatražila da poništi ugovor o kupovini, zbog navodnog propusta u postupku prodaje.

    Nakon postupka pred Privrednim sudom Niška pivara je vraćena u stečajni postupak, a firmi Grupa Kapitalni projekti je zabranjeno raspolaganje imovinom. Karanović je rekao da Grupa kapitalni projekti nije prilikom kupovine Pivare prekršila nijedan zakon.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE