Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd na vodi za dan prodao preko 20.000 kvadrata

    Prvog dana prodaje stanova u prva dva objekta mega projekta "Beograd na vodi", prodato je preko 75 odsto stanova u prvoj kuli, što znači da je kompanija Belgrade Waterfront, za jedan dan prihodovala preko 56 miliona evra.

    Kompanija Belgrade Waterfront (BW) započela je u subotu prodaju stanova kule A kompleksa, a prema rečima generalnog direktora kompanije Nikole Nedeljkovića, više od 75 odsto stanova je prodato.

    Ovo predstavlja ključnu prekretnicu u razvoju projekta. Veliki broj kupaca je iz Srbije, a za njima sledi dijaspora. Fantastičan odziv i veliko poverenje koje su današnji kupci stanova ukazali BW označava svetlu budućnost za naš projekat, rekao je Nedeljković.

    >>>>FOTO: Prvi dan prodaje stanova u `kulama`

    Dve stambene kule imaće 296 stanova, odnosno oko 60.000 kvadratnih metara, a u ponudi su jednosobni, dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi. To znači da će jedna kula imati oko 30.000 kvadrata, a pošto je prodato preko 75 posto stanova u prvom objektu, proizilazi da je za jedan dan u "Beogradu na vodi" prodato preko 22.500 kvadrata.

    Ako se uzme u obzir da je cena kvadrata, kako je i sam premijer rekao, od 2.500 do 2.700 evra, dobije se ukupna vrednost prodatih nekretnina od najmanje 56.250.000 evra, ako se računa donja cena kvadrata i okruglo tri četvrtine prodatih stanova.

    Pošto je za za kupovinu stanova obavezna uplata kapare od 10 odsto, to znači da je tokom dana na račun firme Belgrade Waterfront leglo, ili će u neposrednoj budućnosti leći bar desetina pomenute sume, odnosno preko 5,5 miliona evra.

    To je, naime, kapara koju budući stanovnici "Beograda na vodi" moraju da uplate, a ostatak će platiti u ratama po dinamici navedenoj na sajtu www.belgradewaterfront.com.

    Naime, po završetku radova na šipovima plaća se druga rata od takođe 10 odsto, kada budu završeni radovi do kote nula treća rata od 15 odsto, po završetku konstrukcije do 10 spratova četvrta od 15 odsto, a po završetku konstrukcija zgrade peta rata od 15 odsto. Nakon zastakljivanja zgrade, plaća se šesta rata od 15 odsto, a posle tehničkog pregleda objekta i sedma rata od 20 odsto.

    Zainteresovani su kupoprodajne ugovore potpisivali u Galeriji "Beograda na vodi", ali taj događaj bio je zatvoren za medije. Kako su za RTS objasnili u preduzeću Beograd na vodi, razlog je zaštita privatnosti kupaca. Detalji o tome koliko je kupaca i koliko je stanova tačno prodato još nisu saopšteni.

    Foto: BW

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE