Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Direktor Infostana podneo ostavku. Beograđani dobijaju nove račune

    Direktor beogradskog Infostana Veselin Marković podneo je ostavku na tu dužnost, objavili su mediji.

    Njegovu ostavku tražio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, jer je Infostan građanima uručio septembarske račune za komunalne usluge uvećane za 200 dinara za osiguranje stana, iako se oni ranije nisu izjasnili da prihvataju tu uslugu.

    Takav potez Infostana kritikovale su i ogranizacije za zaštitu potrošača, navodeći da je nezakonit, a Komisija za zaštitu konkurencije je najavila da će ispitati na koji način se nova stavka našla na računima građana.

    Objašnjenje Infostana je da građani koji ne žele uslugu osiguranje tu stavku mogu da precrtaju na računu.

    Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izvinio se jer je "došlo do zabune i nesporazuma" na računima Infostana za septembar.

    Nikodijević je istakao da građani neće biti oštećeni ni za jedan dinar.

    Kako je istakao, postoje dve kategorije računa koji su poslati – oni na kojima se nalazi 200 dinara za osiguranje stana i oni koji nemaju tu stavku, jer su ranije osigurani i po tom osnovu je imaju u računu.

    Prema njegovim rečima, korisnici usluga Infostana koji su dobili račune u kojima nije navedena stavka od 200 dinara za osiguranje dobiće obaveštenje da su njihovi računi validni.

    Računi na kojima se nalazi stavka osiguranja, dodao je Nikodijević, biće stornirani i korisnici će dobiti nove račune bez tih 200 dinara.

    Rokovi dospeća će biti 25. oktobar, sa svim pripadajućim popustima koji postoje, što znači da se rokovi pomeraju sa 15. oktobra za deset dana, dodao je predsednik Skupštine grada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE