Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Smenjen direktor Agencije za privatizaciju

    Direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara smenjen je sa te pozicije na sednici vlade.

    Šubara je zapravo udaljen sa mesta direktora do okončanja procesa o razlozima razrešenja, a odluka se donosi na predlog ministarstva o čemu treba da odluči vlada, navodi Kurir i dodaje da je funkciju direktora preuzeo predsednik Upravnog odbora agencije.

    Šubara je za list rekao da ga o smeni još niko nije zvanično obavestio, ali da su mu u privatnom razgovoru rekli da je smenjen. "Nisam dobio nikakav papir. Neki kažu da sam udaljen, neki da sam smenjen, a ja o tome još ne znam ništa. Ne znam šta se desilo, ne bih mogao da komentarišem bilo šta", rekao je Šubara.

    Šubara je, prema pisanju medija, proteklih meseci imao velike nesuglasice sa ministrom privrede Željkom Sertićem. Najveći kamen spoticanja njih dvojice bio je razmimoilaženje o tome na koji način će biti prodata preduzeća u restrukturiranju, naročito BIP. Pojedini mediji pisali su da Šubara i Sertić ne razgovaraju, kao i da je Šubari zabranjen ulazak u Ministarstvo privrede.

    Medutim, njih dvojica se o tome nikada nisu javno oglašavali, ali je Sertić izjavio da je nezadovoljan radom Agencije za privatizaciju zbog neažurnog odnosa prema potencijalnim investitorima.

    Foto: Medija centar Beograd

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE