Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    5 poslova na kojima možete da pijete alkohol

    Postoje poslovi na kojima je neophodno da pijete alkohol. Ne treba da se onesvestite od alkohola, ali dozvoljeno je i više od jedne čašice.

    Predstavnik za prodaju piva
    Predstavnici prodaje pivara treba da se postaraju da piva njihovog Brenda završe na policama prodavnica. Poznavanje proizvoda je esencijalna stavka za prodaju. Iako posao može da uključi ispijanje piva na poslovnim večerama, pojavljivanje na festivalima, to je samo jedna strana medalje. Predstavnici za prodaju piva provode mnogo vremena na točkovima, a iza dobre prodaje stoji ogroman rad. Iako se kaže da dobro pivo prodaje samo sebe, to je samo delimično tačno.

    Somelijer
    Istinski fanatici za vino mogu da naprave karijeru kao somelijeri. Ljubitelji ovog pića mogu da rade u velikim restoranima, proširuju vinsku kartu, i predlažu koja se hrana sa kojim vinom slaže. Posao zahteva vrlo “intimno” poznavanje svi aspekata vina.
    Ako se trudite da postanete uspešan somelijer to je mnogo više od posla, to je kompletan način života”, kaže Dustin Wilson, direktor vina u restoranu “Eleven Madison Park” u Njujorku, i dodaje: ”Kako bi stalno bio u toku sa trendovima, družim se sa ljudima koji vole vina. Većinu slobodnog vremena provodim posećujući vinske oblasti…"

    Kritičari hrane i pića
    Volite da jedete i pijuckate vino i za to ste još i plaćeni – zvuči kao dobra ideja. Ali posao kritičara hrane i pića obuhvata sposobnost da se uhvati suština jela, ali i da se zapazi koncept restorana, kvalitet koktela… Ali, i da znate kada je pravo vreme da prekinete sa hranom i pićem. Takođe, dobar obrok treba da pretočite u informativan i zabavan tekst, a to nije nimalo lako.

    Reklamna agencija
    Prošlo je doba iz serije “Mad Men”, ali ispijanje pića na poslu jeste praksa koja se još uvek upražnjava u mnogim firmama. Mada ne toliko kao ranije.
    Radnici u firmi “Arnold Worldwide” imaju pristup automatu za pivo, mada su ograničeni količinom, piše The Wall Street Journal. Neke agencije imaju mini barove, i kada im dolaze klijenti, ponude ih pićem. Kako je rekao za Business Insider Steve Red, vlasnik jedne veće firme, “Ne bih verovao agenciji bez bara.

    Čovek zadužen za destilaciju
    Njegov posao je da proba alkoholno piće (misli se na razne vrste rakija) u toku pravljenja i kao završni proizvod. Ovi ljudi mogu imati znanje iz tehnologije, hemije…Ipak, da biste napravili vrhunsku rakiju, bilo koje vrste, treba vam mešavina umetnosti i znanja. Vrhunski destilatori ulaze u posao najviše srcem.
     

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE