Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od 1.januara do građevinske dozvole `jednim klikom`

    Srbiji je u 2015. izdato skoro 50 odsto više građevinskih dozvola nego u odnosu na prosek prethodnih sedam godina, a od 1. januara naredne godine biće uvedena i elektronska građevinska dozvola koja će moći da se dobije `samo jednim klikom`, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

    Ona je podsetila da je Srbija krajem prošle godine usvojila izmene Zakona o planiranju i izgradnji i da je na primer u julu 2015. izdato 1.028 građevinskih dozvola što je za 35 odsto više nego u julu 2014.

    "Započeli smo reformu izdavanja građevinskih dozvola i pokazali da je moguće izdati dozvolu za svega pet dana, kao što je to slučaj u Beogradu", istakla je Mihajlović i dodala da se ranije u Srbiji čekalo i po nekoliko godina na građevinske dozvole.

    Ranije su investitori, kako je kazala, "obijali pragove" i išli od jedne do druge institucije i javnih preduzeća kako bi dobili razne saglasnosti za izdavanje građevinske dozvole.

    Mihajlović je poručila da Srbija ima strategiju da bude konkurentna, ali i da učini region zapadnog Balkana konkurentnijim tako što će smanjiti birokratske prepreke, korupciju i poboljšati ambijent za investiranje.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE