Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Promenite navike i smanjite šanse za dobijanje raka

    Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke, a mi smo odlučili da četvrtak bude naš dan zdravlja te da ponudimo savete šta je to što možemo da promenimo u ishrani kako bismo smaniili šanse za dobijanje raka dojke. 

    Životinjski proizvodi

    Žene koje jedu životinjske proizvode imaju 40 do 50 posto veće šanse za dobijanje raka dojke. Kineske studije pokazuju da samo redukovanje vašeg unosa životinjskih proizvoda može smanjiti do 25 posto šansu za dobijanje raka dojke. Pijenje omega 3 ribljeg ulja može pomoći da smanjite rizik. Avokado, maslinovo ulje i kikiriki puter, neke su od namirnica koje će doprineti vašem zdravlju, dok će puter, meso,peciva i pržena hrana povećati procenat rizika od oboljenja raka dojke.

    Prirodna hrana

    Voće, povrće i mahunarke su jako značajne za smanjenje šanse za nastanak raka dojke. Ako se trudite da svaki dan jedete veće količine ove hrane, smanjićete šanse za čak 20 posto. Što, složićete se, nije malo kada je reč o ovakvoj bolesti.

    Alkoholol

    Ako pijete dva alkoholna pića dnevno povećavate šanse za dobijanje raka čak 41 posto. Znamo da ovakva pića opuštaju, ali sa alkoholom moramo biti umereni. 

    Fizička aktivnost

    Samo dva i po sata fizičke aktivnosti nedeljno vam drastično smanjuje šanse za oboljenje.  Kao što već znamo, fizička aktivnost pomaže da održimo pravilnu težinu, smanjimo količinu masti, povećamo mišićnu masu i ojačamo imuni sistem. Ako niste ljubitelj teretane, uvek možete da šetate, brzo hodate ili radite jogu ispred računara.

    Gojaznost

    Ukoliko ste gojazni, rizik za oboljenje vam se drastično uvećava. Ako je vaš BMI veći od 30 povećavate rizik od oboljenja preko 33 procenta. Preko milijardu ljudi u svetu trenutno je gojazno i prelaze BMI 30. Ukoliko ga u skorije vreme niste proveravali evo jednog brzog načina da to uradite na sledećem linku: http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/obesity/in-depth/bmi-calculator/itt-20084938

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE