Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Norveška: Obećana zemlja

    Norveška je poznata najviše po oštroj klimi, visokom standardu i fjordovima koji su pod UNESCO zaštitom. U zadnje vreme, postala je i ’obećana zemlja’ za mnoge koji su rešili da svoju sreću potraže u državi koja ima ogromne prihode od prerade nafte i rezerve za narednih 30 generacija. 

    Osnovni razlog je svakako već pomenuti standard, ali da je Norveška odlična za život govore i podaci da njeni stanovnici imaju zvanično najduži životni vek. Takođe, ovo je zemlja sa najvećim prosečnim primanjima što znači da neko ko ima tendenciju da štedi novac, pogotovo da ga vrati u matičnu zemlju, može mnogo da zaradi. Naravno ukoliko nije previše ležeran sa novcem jer je Norveška veoma skupa. Hrana je 60 posto skuplja nego u ostalim evropskim zemljama.

    Prema brojnim istraživanjima ovo je zemlja sa najboljim uslovima za život građana što objašnjava toliko veliki broj imigranata. Vrtići za decu su besplatni, stari ljudi su smešteni u veoma dobro opremljene staračke domove, a studenti i đaci imaju izuzetno dobre i povoljne uslove za napredovanje i usavršavanje.

    Cilj mnogih je pronalaženje posla u ovoj zemlji u kojoj su uslovi rada zvanično najbolji i najhumaniji. Radno vreme je sedam i po sati dnevno, a prosečna plata je oko 4.500 evra. Ukoliko se zaista odlučite za nešto ozbiljnije u toj zemlji, zanimljiv je podatak da će vam za otvaranje firme u Norveškoj biti potrebno samo sedam dana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE