Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sumnjiv doktorat nemačke ministarke

    Američki univerzitet Stanford optužio je nemačku ministarku odbrane Ursulu von der Leyen da netačno navodi ime te elitne obrazovne ustanove u svojoj biografiji.

    Ministarka je u svom CV navela je da je od 1992. do 1996. boravila na Stanfordu iako na tom sveučilištu nikada nije bila službeno upisana niti je stekla ikakvu kvalifikaciju, kazala je portparolka Univerziteta, prenosi list Welt am Sonntag.

    Portparol nemačke ministarke tvrdi da ona poseduje dokumentaciju koja potkrepljuje podatke iz njene biografije.  Ministarka je pohađala seminare kao gost i dobrovoljno je radila u bolničkoj administraciji. Učestvovala je takođe u istraživanju o lečenju neplodnosti s jednim studentom univerziteta, ali ono nije objavljeno u naučnom časopisu.

    Portparolka Univerziteta kazala je da aktivnosti navedene u CV ne nose formalne bodove i istakla da ne postoje dokazi da je von der Leyen bila upisana, niti da je završila bilo kakav studijski program.

    Akademska karijera nemačke ministarke obrane trenutno je pod lupom javnosti jer je optužena da je plagirala veliki deo svoje doktorske disertacije.

    Ona odbacuje optužbe i pozvala je Medicinski fakultet u Hanoveru, na kojem je diplomirala 1990. godine, da pokrene nezavisnu reviziju njenog rada. Von der Leyen je jedan od najpopularnijih članova nemačke vlade i smatra se mogućom naslednicom Angele Merkel.

    Slične optužbe stajale su karijere bivšeg ministra obrane Karla Theodora zu Guttenberga 2011. i bivše ministarke obrazovanja Annette Schavan 2013.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE