Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NJEMU Srbija ubedljivo najviše veruje

    Čak dva miliona građana Srbije ima poverenja u premijera i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, što je 10 puta više od drugoplasiranog šefa diplomatije i lidera Socijalista Ivice Dačića, pokazuju rezultati istraživanja.

    Ukoliko bi u nedelju bili održani izbori, na glasanje bi izašlo više od polovine upisanih birača. Kome bi dali svoj glas, kome najviše veruju, Ipsos Strategic Marketing pitao je 1.000 punoletnih građana Srbije, prenosi B92.

    Istraživanje je pokazalo da bi 50 odsto ispitanika na izborima glasalo za SNS, a oko 10 odsto ispitanika za SPS. Još samo Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka, prema istraživanju, prešle bi cenzus i to sa oko 5-6 odsto glasova.

    Kako su saopštili iz Ipsosa, u zavisnosti od prisutnosti u medijima, SRS beleži ras ukoliko je lider te stranke Vojislav Šešelj prisutniji u medijima.

    Prema istraživanju, građani najviše poverenja imaju u Aleksandra Vučića (dva miliona), a potom u Ivicu Dačića (200.000). Iza njih slede Tomislav Nikolić, Boris Tadić i Rasim Ljajić. Kako je istraživanje pokazalo, polovina ispitanika ima poverenje u Vladu Srbije.

    Kako kažu u Ipsosu, Vučić je dobio podršku u borbi protiv korupcije, od hapšenja Miškovića. Bojan Klačar iz CESID kaže da se građani opredeljuju za one lidere koji mogu da ispune očekivanja koja se tiču socijalnih i ekonomskih pitanja.

    "Građani ne glasaju programski i zbog tema, nego zbog poverenja koje imaju u lidera ili u neku stranku", naveo je Klačar.

    U agenciji Ipsos kažu da optimizam među građanima raste. I da se na primeru poslednjih dešavanja sa Hrvatskom pokazalo da Evropska unija od Srbije nema samo očekivanja već kada zatreba i podršku.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE