Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučićev kum `prošao` poligraf

    Direktor JP Elektromreža Srbije Nikola Petrović "prošao" ispitivanje na poligrafu povodom optužbi da je ucenjivao američku kompaniju Continental Winds u vezi sa gradnjom vetroparkova, piše Politika.

    Petrović je bio u policiji na poligrafu, potvrđeno je Politici u MUP. Prema nezvaničnim informacijama, on je "prošao" ispitivanje na poligrafu povodom optužbi da je ucenjivao Continental Winds. Rezultati poligrafskog testa ukazuju da na relevantnim pitanjima nije imao psihofizioloških reakcija, karakterističnih za iznošenje neistina.

    Petrović je, kako saznajemo, samoinicijativno tražio poligrafsko testiranje, povodom detalja navodnog telefonskog razgovora Bojana Pajtića, lidera Demokratske stranke i Lidije Udovički, sestre ministarke Kori Udovički i jedne od bivših direktorki Continental Windsa.

    U transkriptu razgovora, koje je objavio portal Teleprompter, navedeno je da Lidija Udovički tvrdi da joj je Nikola Petrović, direktor EMS i kum Aleksandra Vučića, tražio dva miliona evra u gotovini kako bi se struja iz vetroparka, koji bi gradila kompanija u kojoj je njen muž (Amerikanac) suvlasnik, priključila na sistem EMS.

    Iz DS je saopšteno da vest o rezultatu poligrafskog ispitivanja Petrovića "predstavlja obmanu i da afera u vezi sa vetroparkovima zahteva međunarodnu istragu".

    "Mora da se utvrdi kako se Petrović obogatio, izgradio osam mini hidroelektrana i postao povlašćeni proizvođač struje i kako je mogao da dođe na čelo EMS. Predstavnici DS dokumentovali su sumnjive poslove kuma Aleksandra Vučića i javnost ima pravo da sazna ko su osobe koje stoje iza firmi na Devičanskim ostrvima, što Nikola Petrović svakako mora da zna, jer je upravo tim firmama, koje kriju vlasnike, prodao svoje udele, što se vidi i u rešenju Agencije za privredne registre", saopšteno je iz DS.

    U saopštenju Srpske napredne stranke, međutim, tvrdi se da je poligrafsko testiranje direktora JP Elektomreža Srbije Nikole Petrovića jasno pokazalo ko govori istinu, a ko je kriminalac, i pozvala lidera DS Bojana Pajtića da poštuje nadležne organe, te i sam prihvati poligrafsko testiranje.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE