Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sertić: Do kraja godine sedam novih zakona za poboljšanje poslovnog ambijenta

    Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće naredne nedelje o novom Zakonu o ulaganjima a Ministarstvo privrede će do kraja godine doneti još sedam zakona koji će poboljšati poslovni ambijent, rekao je danas u Zrenjaninu ministar privrede Željko Sertić.

    Kako je Sertić naveo, Zakonom o ulaganjima obezbeđen je jednak tretman stranih i domaćih ulagača, ali su i na efikasan način rešeni odnosi između republičkih i državnih organa sa lokalnom samoupravom.

    "Samo u tom spoju možemo napraviti dobar ambijent u kome neće biti lutanja za dokumentacijom i papirologijom i predugog čekanja, nego će se znati ko šta odgovara i kakvi su rokovi" rekao je Sertić novinarima na ekonomskom forumu u Zrenjaninu.

    On je rekao i da će tih sedam zakona koji će do kraja godine biti doneti, na sveobuhvatan način poslovni ambijent u Srbiji spremiti i pripremiti za buduće događaje.

    "Svi zakoni koje u budućem periodu budemo donosili odnosiće se, uglavnom, na stvaranju pretpostavki da svi koji rade i posluju u Srbiji imaju poverenje i sposobnost da realizuju svoje aktivnosti, ne samo u svom aranžmanu, već kada rade sa državnim organima, od republike do lokala, da znaju da imaju dobro okruženje", naveo je Sertić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE