Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    10 poslova koji su „lepak“ za psihopate

    Postoje zanimanja koja psihopatske ličnosti privlače više nego neka druga, a nova istraživanja ukazuju da psihopate uživaju da demonstriraju neustrašivu dominaciju nad drugima, s toga možda i ne čudi lista od 10 poslova među kojima lako može da se pronađe i neki „psiho“.

    Psihopate je teško detektovati, barem na prvi pogled. Za ispravniju procenu potrebno je vreme. Psihopate su asocijalna bića, ali ako je neko asocijalan, to nužno ne znači da i je i psihopata.

    Međutim, postoje zanimanja koja psihopatske ličnosti privlače više nego neka druga. Prema dijagnostičkoj listi psihopatije Hare sastavljene još 1970–ih, psihopatske ličnosti mogu imati sposobnost osećaja krivice za počinjena nedela, ali nisu sposobni za empatiju.

    Upravo takve slične osobine možemo pronaći među menadžerima kompanija koji bez problema odlučuju o sudbinama hiljada ljudi kad ih, na primer, otpuste da bi uštedeli novac za kompaniju.

    Psihopate su najčešće i impulsivne, manipulativne i seksualno promiskuitetne osobe. Novija istraživanja koje je sproveo Scott Lilienfeld kažu da psihopate uživaju da demonstriraju neustrašivu dominaciju nad drugim ljudima, poput kakvog kvalifikovanog stava u sudnici ili tokom izvođenja na pozornici, piše Independent.

    Novinari, policajci pa čak i sveštenici su među najpopularnijim profesijama koje će izabrati psihopatske ličnosti. Neobično je da čak i hirurzi koji spašavaju ljudske živote, ulaze u listu top 10 zanimanja koje privlače psihopate.

    10 najpopularnijih zanimanja gde se mogu pronaći psihopate:

    1. Direktori kompanija
    2. Advokati
    3. Medijski radnici
    4. Prodavci
    5. Hirurzi
    6. Novinari
    7. Policajci
    8. Sveštenici
    9. Glavni kuvari
    10. Državni službenici

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE