Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Reakcije na odluku Vučića da neće biti izbora

    Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević izjavio je danas da je odluka premijera Aleksandra Vučića da ne bude vanrednih parlamentarnih izbora odgovorna, državnička i u interesu građana Srbije.

    "Pred nama su veoma važni državni poslovi – odbrana nacionalnih i državnih interesa, nastavak reformskih procesa, pre svega u oblasti ekonomije, koji treba da vode ka potpunoj fiskalnoj i ekonomskoj konsolidaciji države, i zato je veoma važno održati političku stabilnost koja danas postoji u Srbiji", rekao je Milićević agenciji Beta.

    Vulin: Poštujem…, ali trebalo je ići na izbore

    Ministar Aleksandar Vulin izjavio je da poštuje odluku premijera Aleksandra Vučića da se ne ide na vanredne parlamentarne izbore, ali da smatra da je izbore trebalo raspisati.

    "Konačnu odluku donosi onaj ko ima najveću podršku građana, premijer ima 54 odsto podrške građana i dvotrećinsku većinu u parlamentu, njegova je zadnja i ja ću tu odluku poštovati", rekao je Vulin novinarima u Palati Srbija.

    On je dodao da tom odlukom nije razočaran, ali da i dalje misli da je trebalo ići na izbore.

    Jerkov: DS žali što neće biti izbora

    Demokratskoj stranci (DS) je žao što neće biti vanrednih parlamentarnih izbora, ali je očigledno da će sada tu temu da zameni beskrajna priča o rekonstrukciji Vlade Srbije, izjavila je danas portparolka DS Aleksandra Jerkov.

    "Očigledno iz načina na koji je premijer (Aleksandar Vučić) to saopštio da će tu dramu u kojoj on odlučuje da li će biti izbora, sada da zameni beskrajna priča o rekonstrukciji Vlade, o izborima u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) u kojoj se isto velika čistka najavljuje četiri godine i onda opet o izborima. Jedan rijaliti je zamenio drugi rijaliti", kazala je Jerkov za novinsku agenciju Beta.

    Živković: Vučić nije imao hrabrosti da raspiše izbore

    Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je očigledno da premijer Srbije Aleksandar Vučić nije imao hrabrosti da raspiše vanredne izbore, ali da će snagom argmenata opozicije biti nateran da ih raspiše sredinom, ili krajem 2016. godine.

    Živković je agenciji Beta rekao da su izbori u Srbiji neophodni jer je stanje u Srbiji "jako loše" i "ništa od obećanog nije ostvareno".

    "Tim odbijanjem da raspiše izbore Vučić pokušava svojom demagogijom da nam objasni da je to dobra volja i da bez obzira na istraživanje javnog mnjenja on neće to da kapitalizuje, ali to nije tačno. Građani Srbije su već odavno svesni da su laži već izrečene i da od ostvarivanja tih lažnih obećanja nema ništa", naveo je on.

    Živković je ocenio da će "svaki dan opstanka Vučića na vlasti koštati građane bar 10 miliona evra".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE