Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bujošević od Vučića `traži` rešenje za pretplatu

    Vlada Srbije mora pronaći rešenje za naplatu pretplate, jer je njena zakonska obaveza da omogući stabilno finansiranje javnog medijskog servisa, kaže generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević.

    Bujošević kaže da je razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrima, dodavši da je uveren da smo na najboljem putu da nađemo dobro rešenje za sve nas.

    "Uveren sam da je premijer sasvim dobro razumeo naše probleme i da će se potruditi da njegova Vlada ispuni i ovu svoju obavezu", rekao je Bujošević na javnoj raspravi o programskim sadržajima javnog servisa. 

    Bujošević je, na trećoj javnoj raspravi o programima RTS, rekao da je obaveza Vlade stabilno finansiranje javnog medijskog servisa, ističući "da je to obaveza predviđena zakonom".

    Prema njegovim rečima, problem je to što, i ako se dođe do održivog rešenja, RTS neće imati novac za funkcionisanje za prva dva do tri meseca u narednoj godini.

    "Ako počne naplata takse od 1. januara, prvi prihod može da se očekuje početkom februara, to će biti sigurno nedovoljan iznos za finansiranje RTS i mi ćemo morati da nađemo način kako da rešimo taj problem", rekao je Bujošević.

    Dodaje da rešenje nije u novim zaduživanjima jer je trenutni dug RTS 90 miliona evra, a da je prošlu godinu završio sa 18 miliona evra gubitka. Kako je objasnio, taj dug je, između ostalog, posledica "maćehinskog odnosa" države prema RTS.

    Bujošević kaže da bi RTS normalno radio potrebno je da, kao i svaki drugi javni servis u Evropi, ima stabilan izvor finansiranja.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE