Većina vitamina je beskorisna, ali evo koje treba da uzimate

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Većina vitamina je beskorisna, ali evo koje treba da uzimate

  Deluje jednostavno – jedite povrće, vežbajte i uzimajte vitamine. Ili nemojte? Novija istraživanja pokazala su da preterano unošenje veštačkih vitamina može da naškodi zdravlju, i izazove suprotan efekat.

  Evo koje suplemente treba da uzimate a koje ne, prema sajtu Business Insider.

  Multivitamini: Preskočite – možete da dobijete sve iz balansirane dijete
  Dugo se mislilo da su multivitamini od ključne važnosti za naše zdravlje. Vitamin C za imuni sistem, vitamin A za vid i vitamin B da nam da energiju. Ne samo da ove vitamine možemo da dobijemo preko hrane, već studije pokazuju da  ako ih previše konzumiramo, to može da naškodi našem zdravlju.

  Vitamin D: Uzmite ih – pomaže da vaše kosti budu jake, i retko se dobija iz hrane
  Vitamin D ne nalazi se u hrani koju konzumiramo, ali je važan sastojak koji pomaže da naše kosti budu jake, tako što pomaže apsorbciju kalcijuma. Sunce je važno jer pomaže našem telu da ga stvara, ali ga nema dovoljno zimi. Studije pokazuju da ljudi koji uzimaju vitamin D žive duže od onih koji ne uzimaju.

  Antioksidansi: Preskočite ih – Ako se suviše konzumira studije pokazuju da mogu da utiču na razvijanje nekih vrsta kancera, a možete da jedete bobice umesto njih

  Vitamin A, C i E u obliku tableta treba generalno preskakati , jer ih ima u izobilju u povrću i voću. Kada ih ovako konzumiramo, smanjujemo mogućnost dobijanja raka.

  Vitamin B3: Preskočite ih i jedite losos, tunu ili cveklu
  Godinama je vitamin B3 promovisan da leči sve od Alcajhamerove bolesti do srčanih oboljenja. Istraživanja su pokazala ovaj vitamin ne smanjuje srčane udare, moždane udare ili smrt.

  Probiotici: Preskočite ih – Nauka još nije potvrdila da imamo sigurnu dobit od njih, možete da pijete jogurt.

  Cink: Uzimajte, to je jedan od retkih sastojaka koji nam skraćuju prehladu
  Dok nas vitamin C, kako su novije studije pokazale, ne štite od prehlade, cink može da pomogne, odnosno da skrati period prehlade i da ublaži simptome.

  Folna kiselina: Za žene – uzmajte tokom trudnoće ili ako planirate da zatrudnite
  Folna kiselina je vitamin B koji naš organizam koristi da napravi nove ćelije. Logično je da ženama koje su trudne ili planiraju da zatrudne potrebna veća količina folne kiseline. Medicina je potvrdila da je unošenje folne kiseline povezano sa smanjenom stopom oštećenja neuralne cevi kod fetusa.

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE