Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tamna stakla samo za političare

    Svi vlasnici automobila sa zatamnjenim staklima moraće da skinu foliju sa svojih prozorskih okana, osim državnih funkcionera, čija vozila će i dalje imati zatamljena stakla.

    Izuzetak su najviši državni funkcioneri koji će se i dalje voziti u vozilima sa tamnim staklima, najavila je potpredsednica Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

    Po pravilu folije ugrađuju oni sa skupljim automobilima. Želimo da uredimo sistem, povećamo vidljivost i bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Ukidamo prekomerno zatamnjena stakla na prednjim vratima svim bahatim vozačima, poručila je Mihajlovićeva.

    Ona je navela da obaveza ispitivanja naknadno zatamnjenih stakala nije nikakav novi namet, već postoji od 2009. godine po Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

    Na tržištu su se prema njenim rečima pojavile folije koje štete i zato moraju da se provere, kako bi se zaštitila deca u automobilu od štetnih uticaja, kao i svi učesnici u saobraćaju, jer loše folije noću blešte.

    Insistiraću da novim pravilnikom budu obuhvaćeni i državni automobili, tako da će tamna stakla moći da imaju samo najviši državni funkcioneri, rekla je Mihajlovićeva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE