Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    18 neverovatnih citata o suočavanju sa sopstvenim strahovima

    Ništa tako snažno ne može da nas zadrži kao strah, zato svi možemo da koristimo malo inspiracije da ga prevaziđemo.

    Hrabrost čoveče, hrabrost… Kada se nešto pokvari, uruši, kada se zaglaviš, zaostaneš, zalutaš, ucrvljaš se, moraš da iskoračiš da bi mogao da spasavaš stvari. Stvari često mogu da se poprave, ali je za popravku potrebna hrabrost. Da bi popravljao moraš da se pomeriš tamo gde nisi bio, da rizikuješ, da uradiš nešto neočekivano. Hrabrost čoveče… Zavetrina je najgora strategija za onoga ko hoće da nešto sredi.
    Tom Waits (Leterman, 1999), preveo Milutin Petrović.

    Evo šta poznati kažu o strahu i kako da se suočimo sa njim, a prenosi Inc.com.

    Amerikanci su po prirodi apokaliptični. To je zato što imamo previše svega, zato živimo u smrtnom strahu da će neko to sve uzeti od nas. Stephen King, pisac.

    Kažem da sam jača od straha. Malala Yousafzi. Najmlađa dobitnica Nobelove nagrade za mir. Pakistanska advokatica za obrazovanje žena.

    Lako opraštamo detetu koje se boji mraka; stvarna tragedija života je kada se čovek boji svetla. Platon, filozof.

    Uvek radi onog čega se bojiš. Ralph Waldo Emerson, pisac.

    Jedna od najvećih otkrića koje čovek može da uradi, jedna od najvećih iznenađenja jeste kad sazna čega se plašio da neće moći da uradi. Henry Ford, Steve Jobs dvadesetih godina prošlog veka.

    Jedino kada prestanemo da se plašimo, počinjemo da živimo. Dorothy Thompson, novinarka koja je radila sredinom dvadesetog veka.

    Onome ko se boji, stalno se pričinjava šuškanje. Sofokle, grčki pisac tragedija.

    Uplašeni smo samo kada nismo u harmoniji sa samim sobom. Ljudi su uplašeni zato što nisu iskreni prema sebi. Hermann Hesse, pisac. 

    Pre ću dati svoj život, nego da se bojim da ga izgubim. Lyndon B.Johnson, 36. predsednik Amerike.

    Naučio sam da hrabrost nije odsustvo straha, već trijumf nad njim. Hrabar čovek nije onaj koji se ne boji, već koji ga osvaja. Nelson Mandela, južnoafrički predsednik, i aktivista protiv aparthejda.

    Dobijaš snagu, hrabrost, i samopouzdanje svakim svoji iskustvom u kome istinski prestaješ da gledaš strahu u oči. Možeš da kažeš sebi: “Prošao sam kroz ovaj horor. Mogu da podnesem sledeću stvar koja dolazi.”
    Eleanor Roosevelt, Prva dama Amerike.

    Strah od smrti dolazi od straha od života. Čovek koji živi ispunjen život spreman je da umre bilo kada. Mark Twain, američki autor.

    Strah je glupost. Kajanje takođe. Marilyn Monroe, glumica.

    Sumnjao sam u sebe. Imao sam nesigurnosti. Osećao sam strah od neuspeha. Bilo je noći kada sam se pojavljivao u arena i bio sam u stilu: “Bole me leđa, noge mi klecaju, kolena žigaju. Ne osećam ih, samo želim da se odmorim.” Svi imamo sumnju u sebe. Ne poričite to, ali ni ne predajte se. Jednostavno prihvatite. Kobe Bryant, NBA superzvezda.

    Ne treba da se plašimo, treba da razumemo. Sada je vreme da razumemo više, tako da možemo da se plašimo manje. Marie Curie, fizičarka i hemičarka.

    Više volim čast nego što se plašim smrti. Julie Cezar, rimski imperator.

    Hrabrost je kada podnesete strag samo jedan minut duže. George S. Patton, američki general.

    Moramo da sagradimo brane hrabrosti da bismo zadržali poplavu straha. Martin Luther King, Jr., borac za ljudska prava.

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE