Gašić: Do kraja godine značajna sredstva u namensku industriju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gašić: Do kraja godine značajna sredstva u namensku industriju

  Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da će do kraja godine u namensku industriju biti uložena značajna sredstva i da je cilj povećanje kapacitet te industrije i zapošljavanje novih ljudi.

  "Želimo da povećamo kapacitete, podignemo našu operativnu sposobnost i da kroz namensku industriju zaposlimo nove ljude. Poslednjih godinu dana u namenskoj industriji zaposleno je hiljadu ljudi", rekao je Gašić za RTS i dodao da se nada da će početkom decembra biti udareni temelji za izgradnju fabrike za streljačku municiju.

  On je rekao da razgovori koje je predsednik Vlade Srbije Alaksandar Vučić vodio u Rusiji treba da poboljšaju namensku industriju, ali nije precizirao šta je tačno dogovoreno i šta će Srbija dobiti od te zemlje.

  Dodao je da Srbija želi da uloži značajna sredstva kako bi ispunila dogovor o remontu ruskih helikoptera, za šta će im biti potrebni inžinjeri, matematičari i fizičari.

  Na reagovanje hrvatskih zvaničnika zbog dogovora Srbije o oružju sa Rusijom, Gašič je rekao da građani mogu da budu bezbrižni, jer im država garantuje bezbednost.

  "Vojska Srbije i Vlada Srbije spremne da na adekvatan način odgovori na sve izazove. Neke zemlje u našem okruženju kupuju značajna sredstva, a naše je da to obezbedimo kroz naše fabrike", rekao je Gašić.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE