Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mali ne daje ostavku, već tuži

    Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio da neće dati ostavku, kao i da će Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije (Krik) tužiti zbog klevete.

    "Neću podneti ostavku. Zašto bih?" Ovim rečima je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, odgovorio na pitanje da li će se povući sa funkcije posle tvrdnji Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (Krik) da je povezan sa ofšor kompanijama preko kojih je kupio 24 stana na bugarskom primorju kao i da je, navodno, njegova porodična firma besplatno dobila deset hektara državnog zemljišta u blizini Vršca.

    Mali je najavio da će tužiti Krik za klevetu i tvrdi da se "neće baviti promocijom jednog internet portala koji naplaćuje svoje usluge i blati njega i njegovu porodicu u poslednjih nekoliko dana".  

    Pošteno i savesno obavljam svoj posao i smatram da svaki građanin Srbije koji ima bilo kakve informacije o bilo kakvom krivičnom delu treba da ih podeli sa nadležnim organom. Ja ću se u svakom trenutku odazvati na poziv tih organa da odgovorim na bilo koje njihovo pitanje, bio je izričit Mali.

    Politika prenosi da na većinu novinarskih pitanja Mali, vidno neraspoložen, nije odgovorio direktno nego je uglavnom ponavljao da će biti na raspolaganju nadležnim organima za sva pitanja i poručio novinarima Krika da "ukoliko imaju bilo kakav dokaz protiv njega da ga podnesu nadležnim organima".

    Tvrdnje istraživačke mreže Krik da je gradonačelnik i posle avgusta 2012. godine bio na čelu ofšor kompanija preko kojih je kupio 24 apartmana u letovalištu "Sveti Nikola" Mali je prošle nedelje demantovao. Mali kaže da je vlasnik samo jednog stana u Bugarskoj koji je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

    Na poslednje Krikove navode da je porodična firma Siniše Malog nezakonito prisvojila 10 hektara zemljišta u vlasništvu države koju je Krik objavio na svom sajtu pre četiri dana, dok je Mali bio u poseti Pekingu, gradonačelnik nije hteo da komentariše.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE