Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počeli razgovori vlasti u Srbiji i misije MMF-a

    Predstavnici Vlade Srbije i Narodne banke Srbije (NBS) danas su s misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) početi zvanične razgovore u okviru treće revizije tekućeg trogodišnjeg stend-baj aranžmana iz predostrožnosti.

    Na čulu misija MMF-a je James Roef, a sastanku u NBS prisustvovali su guverner NBS Joragovanka Tabaković, ministri finansija i privrede Dušan Vujović i Željko Sertić, sa saradnicima.

    Misije MMF-a je u Beogradu od 29. oktobra, a planirano je da poseta traje do 10. novembra.

    "Tokom posete misije biće sagledana najnovija fiskalna, monetarna i platnobilansna kretanja u zemlji, kao i realizacija obaveza za treće tromesečje ove godine na osnovu kojih se prati napredak u postizanju ciljeva dogovorenog ekonomskog programa", saopštila je danas NBS.

    Dodaje se da će u razgovorima predstavnika Srbije i misije MMF-a biti razmotreno i sprovođenje ekonomske politike u narednom periodu, priprema makroekonomskog i fiskalnog okvira programa do kraja ove i tokom sledećih godina, a pre svega predlog budžeta za 2016. godinu.

    Razmatraće se mogućnost povećanja penzija i plata u javnom sektoru, umanjenih od novembra 2014. godine. Očekuje se da će biti postignut dogovor da se delimično uvećanju plate i penzije od januara 2016. godine.

    Srbija je sa MMF-om u februaru ove godine sklopila aranžman iz predostrožnosti u vrednosti 1,2 milijarde evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE