Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zašto je tinejdžerka sa pola miliona pratilaca odlučila da napusti društvene mreže?

    Essena O’Neil imala je pola miliona pratilaca na društvenim mrežama i zarađivala je od objava postova. Bez ustezanja, napustila je sve naloge na internetu da skrene pažnju na probleme koje su prouzrokovale upravo društvene mreže.

    Tinejdžerka koja se proslavila na društvenoj mreži Instagram, Essena O’Neill, odlučila je da digne glas protiv društvenih mreža. Zvezda Instagrama, koja će napuniti 19 godina ove nedelje, osnovala je sajt “Let’s Be Game Changers” (Budimo oni koji menjaju igru), da objasni svoju odluku i da rasvetli fantaziju o svetu na društvenim mrežama, prenose strani mediji.

    Da, napustila sam sve društvene mreže. Imala sam više od 570.000 pratilaca na Instagramu, 250.000 na Youtube-u, isto toliko na mreži Tumblr i preko 60 000 prosečno pregleda na Snapchat-u. Tumblr i Snapchat potpuno sam ugasila. Instagram nalog ostavila sam da pokažem surovu i ponekad smešnu stvarnost, i to pod haštagom #goals. To što sam obrisala ove aplikacije sa mobilnog telefona jedna od stvari koja me je najviše osnažila i oslobodila.” objasnila je na svom sajtu.

    Kritikuje brendove koji su je plaćali da im bude model, rečima: “Mi smo generacija kojoj je usađena misao da samo moramo da trošimo i konzumiramo, bez svesti odakle sve dolazi i kuda odlazi.

    Prema mediju “The Sunshine Coast Daily” ova australijska zvezda obrisala je sve slike sa Instagrama. Neke koje je odlučila da ostavi, preradila je tako da na svakoj piše kako su tačno nastale – razbijajući tako mitove o savršenoj devojci u harmoničnom, luksuznom svetu. Takođe, otrkrila je da mnoge slike uopšte nisu nastale spontano, već su ih naručile razne kompanije.

    Njen Instagram profil ima novu kratku biografiju, odnosno novi moto: “Društveni mediji nisu stvaran život.

    Takođe, širi svoju misiju o kritici društvenih mreža i putem videa.

    Ne mogu da opišem koliko se slobodno osećam bez društvenih medija. Nikada više neću dopustiti da me brojevi definišu. GUŠILO ME JE. Ne zato što sam imala pola milliona pratilaca, osećala sam se isto kao nekad kad sam bila devojčica, provodila sam sate gledajući tuđe savršene živote i nastojala sam da i moj bude tako dobar… Pretpostavljam da sam uspela. Totalno je glupo. Svi to rade. I znam da nisi došao ovde da se uklopiš u taj svet. Čitaš ovo jer želiš da menjaš igru, možda još uvek ne znaš da imaš moć, ja sam svoju tek pronašla. Ali čoveče.. kada je pronađeš…Biće ti briljantno. Ti ćeš biti briljantan.” Napisala je , izazivajući tako pratioce da žive bez društvenih mreža nedelju dana. 

    Iako je ovaj njen postupak za svaku pohvalu, postavlja se pitanje zašto baš sada? Zašto je sada odlučila da razotkrije sve, živeći prethodnih godina u laži, nudeći i drugima da u tu laž poveruju? Šta ju je tačno ponukalo na takav čin? Neki skloni zaverama mogli bi da pomisle da joj je neko opet platio da propagira život bez društvenih mreža. Postavlja se pitanje, posle toliko laži i prikrivanja, kao i „navlačenja“ na društvene mreže, koliko će je pratilaca poslušati i početi da živi u stvarnom svetu? Potrebno je mnogo više od tinejdžerke koja se odjednom predomislila, i sad želi "drugačije da se igra", da se promeni svest kod armije mladih koji obožavaju društvene mreže. Potrebne su korenitije promene na duže staze.

    Foto: Instagram/Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE