Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NOVA KOALICIJA: Tadić i Čeda zajedno na izbore

    Socijaldemokratska partija (SDS) i Liberalno demokratska partija (LDP) potpisaće dokument o koalicionom nastupu na predstojećim izborima, izjavio je danas lider SDS-a Boris Tadić i dodao da su vrata za saradnju otvorena za Demokratsku stranku (DS), kao i za sve političke stranke, ako se postigne dogovor o zajedničkim vrednostima i strateškoj orijentaciji.

    "Mi ćemo u subotu u 12 sati u Domu omladine ozvaničiti naš zajednički rad, kojim se pripremamo za izbore koji će doći na proleće. Verujem da će biti izbori na više nivoa i zato će biti potrebno formirati jedan opozicioni savez ovoj vlasti koji treba da smanji zaostajanje Srbije", rekao je Tadić u intervjuu agenciji Beta.

    On je dodao da će predstavnici SDS-a i LDP-a u subotu razgovarati sa građanima, kao i da tog dana kreću u političku akciju koja treba da osnaži odbore obe stranke u budućnosti.

    "Kada govorim o odborima SDS-a, tu uvek imam na umu stranke sa kojima smo formirali koalicionu listu. To su Stranka zelenih i Narodni pokret. Sad smo završli razgovore sa LDP-om. Plan nam je da učestvujemo na izborima, da ostvarimo pobednički rezultat i da sprečimo zaostajanje. Zaostajanje je realnost sa kojom se Srbija sada suočva", kazao je Tadić.

    On je rekao da će SDS i LDP potpisati dokument o saradnji o koalicionom nastupu na izborima, ali da to neće raditi pred kamerama, jer je ta vrsta ceremonije izlišna.

    Govoreći o saradnji s Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Tadić je kazao da će u subotu na tribini biti i predsednik te stranke Nenad Čanak.

    "Oni za sada imaju delimično asimetričnu poziciju, jer LSV ima nameru da na pokrajinskim izborima nastupa odvojeno, kao što je to uvek do sada radio, ali ćemo o svim aspektima saradnje i kroz ovu tribinu razgovarati, ali i u budućnosti. Mi (SDS) ostajemo privrženi saradnji s LSV-om", kazao je ; Tadić i ponovio da su vrata za saradnju otvorena i za DS.

    On je kazao da Srbija ima najnižu stopu bruto domaćeg proizvoda u regionu i da investiciona politika u Srbiji pokazuje neuspehe, iako "vlada uz orkestraciju režimskih medija svedoči o tome kako postiže neverovatno ishode".

    "Otvaraćemo pitanja. Imaćemo samokritički odnos u odnosu na prošlost, ali ćemo reći kakve su naše projekcije i ideje za budućnost zemlje u kojoj treba smanjiti zaostajanje koje je posledica rada ove vlade. Mi hoćemo da smanjimo zaostajanje i da sustignemo, ako ne možemo najnaprednije evropske zemlje, makar ove koje su regionu ispred nas u domenu ekonomske politike", rekao je Tadić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE