Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    On je pravi pobednik izbora u Hrvatskoj

    Na juče održanim izborima za zastupnike u Hrvatski sabor pobedila je Domoljubna koalicija okupljena oko Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), međutim, prema pisanju hrvatskih medija, ni HDZ ni SDP, koji je izašao u koaliciji pod nazivom „Hrvatska raste“, neće moći da formiraju vlast bez stranke MOST, koji je zapravo jedini pravi pobednik ovih izbora.

    Nakon 99,52 posto prebrojanih glasova, Domoljubna koalicija osvaja 59, koalicija Hrvatska raste 56, a Most 19 mandata. IDS je jedan mandat izgubio pa ih sada osvaja 3, dok HDSSB i Milan Bandić i dalje imaju po 2, a Uspješna Hrvatska i Živi zid po jedan zastupnički mandat.

    Drago Prgomet, lider stranke MOST rekao je da će ova stranka razgovarati sa svima koji to žele, „ali samo ako žele ozbiljne promene u državi“. On je rekao da je već bilo poziva od strane predstavnika drugih stranaka.

    „Valjda 700, 800, možda i 1000! Neki od tih poziva su bili jako zanimljivi,“rekao je Prgomet, koji je otišao iz HDZ-a nakon grubih reči s Karamarkom.

    Ko je Prgomet?

    Lider Mosta rođen je 23. maja 1965. godine u Žeravcu kod Dervente. Medicinu je diplomirao u Banjoj Luci 1990. godine, a potom i na medicinskom fakultetu u Zagrebu, gde je nakon postdiplomskog studija stekao i zvanje doktora nauka.

    Kao dugogodišnji član HDZ-a, bio je od 2003. do 2006. zastupnik u Hrvatskom saboru. Godine 2012. izabran je za zamenika predsednika stranke, međutim, nije uspeo da ostvari dobar odnos s predsednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom i 27. februara 2015. napušta stranku.

    Kroz izdatu knjigu javnosti je dao do znanja da je "ponosni dragovoljac Domovinskog rata" i da je kao član saniteta koji je pomagao ranjenicima na prvim borbenim linijama „od prvog dana uključen u odbranu domovine“.

    Vučić čestitao lideru HDZ Karamarku

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je sinoć predsedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku pobedu na parlamentarnim izborima održanim Hrvatskoj."Upućujem Vam iskrene čestitke na izbornim rezultatima koje je Vaša stranka ostvarila na današnjim parlamentarnim izborima. Nadam se da će vaš izborni uspeh doprineti boljoj saradnji i stabilizaciji političkih i ekonomskih odnosa u regionu", navodi se u čestitki premijera Vučića.

    Foto: Screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE