Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Glumila je da ide na posao i tako došla do posla iz snova

    "Ako pratiš svoj instinkt, radiš pametnije pre nego napornije, možeš naći posao koji ćeš voleti, na kom ćeš raditi malo vremena, a zarađivati mnogo." Ovako savetuje Kineskinja koja je osnovala online trgovinu "Show Po", tako što je glumila da svakog dana ide na posao koji je napustila.

    Jane Lu je diplomirala računovodstvo i finansije na jednom od prestižnijih univerziteta sa vrlo visokim prosekom. Zbog toga su se za nju i pre diplome zainteresovale velike kompanije u Australiji.

    "Dobila sam posao pre diplome i sve je išlo po planu, bila sam uzorna Kineskinja. Čak sam i profesionalno svirala klavir, ali kad sam počela raditi u jednoj kompaniji, znala sam da to nije za mene. Nije mi se sviđalo da provodim vreme u kancelariji i osećala sam da polako umirem. Tako sam dala otkaz", ispričala je.

    Iako je bila sigurna u svoj potez, svi su joj ponavljali da se odriče posla u teškim vremenima. Otvorila je trgovinu, a zbog povlačenja njenog partnera iz posla nakon samo mesec dana, morala je zatvoriti.

    "Doslovno sam pala na dno, nisam imala posao", rekla je Jane Lu. Pronašla je posao u drugoj firmi, ali je ubrzo ponovo dala otkaz.

    "Najgore mi je bilo da lažem roditeljima da i dalje imam posao, posebno jer sam još uvek živjela s njima. Svakog jutra sam morala ustati, obući se i otići u grad 'na posao'. Lutala sam danima, razmišljajući šta da radim i to je ispala najbolja stvar u mom životu", dodala je.

    Upoznala je devojku koja je želela da otvori online butik i zajedno su odlučile da osnuju "Show Po". U početku je bilo teško, jer je Jane svu zaradu preusmeravala na vraćanje studentskog kredita i refundiranje prekinute prakse na prvom poslu, što je iznosilo 18.000 dolara.

    "Dugovala sam 60.000 dolara, a još nisam imala ni 24 godine. Na svu sreću, moja kompanija je lani zaradila deset miliona dolara", rekla je za Daily Mail.

    Jane Lu savetuje sve mlade da prate svoj instinkt i ističe da je od osobe koja je radila deset sati u kancelariji postala osoba koja radi jako malo.

    "Postala sam najomiljeniji direktor na svetu, zaključila sam da je bolje da radim pametnije nego napornije i to savetujem svima", poručila je Jane Lu. 

    Foto: screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE