Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija ulaže pet miliona evra u Srebrenicu

    Vlada Srbije odlučila je da donira pet miliona evra za razvoj infrastruture i buduće zajedničke projekte u Srebrenici.

    Srbija će u ponedeljak opštini Srebrenica uplatiti dva miliona evra za razvoj infrastruture u toj opštini, a ima izdvojenih još tri miliona evra za buduće zajedničke projekte, izjavio je premijer Aleksandar Vučić na investiciono-razvojnoj konferenciji Srebrenica 2015.

    Premijer je rekao da je Vlada Srbije izdvojila pet miliona evra, odnosno deset miliona konvertibilnih maraka za Srebrenicu i poručio da je to ulog u budućnost.

    "Srbija gleda u budućnost i mi Srbi želimo najbolje odnose sa Bošnjacima, da gradimo najbolju budućnost, da narednih stotinu godina provedemo u miru, da svima bude bolje, da živimo bolje."

    Kako je objasnio, Srbija je u 2015. godini štedela i ostvarila dobre rezultate, i zajedno sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom želi da oformi zajednički tim koji će raditi na važnim objektima.

    Naše kompanije, vaše lokalne kompanije, da rade projekte u visini od tri miliona evra. Taj novac je spreman. Projekte koje imate, želite da uložite u škole, domove zdravlja, imate puteve u koje treba da se uloži…mi smo spremni i taj novac vam stoji na raslpolaganju, rekao je Vučić.

    On je dodao da svi Srebreničani, bez obzira da li su Bošnjaci ili Srbi, mogu da računaju na više novca i bolji život. "Uveren sam da ćete naći način kako da uložite novac u budućnost, a na našu podršku uvek možete da računate", rekao je Vučić.

    Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao da će Vlada RS izdvojiti tri miliona konvertibilnih maraka za Srebrenicu.

    "Država ne može praviti fabrike, ali može pomoći i obezbediti uslove za njihovu gradnju", istakao je Dodik, ističući da će naredne tri godine Vlada RS podržati Srebrenicu sa dva puta po 500.000 KM, te da će još dva miliona biti investirano u projekte.

    U Srebrenici je počela dvodnevna Investiciono-razvojna konferencija o mogućnostima i perspektivama razvoja tog mesta, kojoj prisustvuje oko 300 učesnika iz regiona. Skup obezbeđuju jake policijske snage, a do sada nije zabeležen nijedan incident.

    Foto: www.srebrenica.gov.ba

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE