Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    G20: Kako u novu eru globalnog prosperiteta?

    Svet pod hitno mora pronaći nove izvore ekonomskog rasta, poručio je kineski predsednik Xi Jinping, na sastanku lidera Grupe 20 najrazvijenijih zemalja sveta u Turskoj.

    "Uprkos okončanju globalne finansijske krize, svet je iskusio veoma slab ekonomski oporavak", izjavio je Xi na Samitu G20 u Antaliji, dodajući da više mora da bude urađeno kako bi se osigurala nova era globalnog prosperiteta.

    Prema njegovim rečima, napredak na planu reformisanja načina upavljanja globalnom ekonomijom je spor, zbog čega svet treba da radi zajedno kako bi ostvario međunarodnu ekonomsku saradnju i razvoj, prenosi Reuters.

    U zajedničkom saopštenju, objavljenom po okončanju dvodnevnog samita, lideri 20 najvećih svetskih ekonomija su saopštili da ostaju posvećeni planiranom podizanju zajedničkog bruto domaćeg proizvoda za dodatnih 2,0 odsto do 2018. godine, uprkos tome što je privredni rast neujednačen i slabiji od očekivanog širom sveta.

    Putin "popušta" Ukrajini, ali traži garancije

    Neočekivan predlog na samitu lidera G20 stigao je od predsednika Rusije Vladimira Putina, koji je predložio da se restrukturira dug Ukrajine prema Rusiji. Putinov predlog bi mogao bi biti značajan koraka ka stabilnosti u Ukrajini, ocenjuje agencija AP.

    Putin je rekao da je o predlogu o restrukturiranju ukrajinskog duga razgovarao dan ranije s predsednikom SAD Barackom Obamom. On je rekao da bi Moskva umesto da traži tri milijarde dolara otplate ove godine, mogla da pristane na po milijardu dolara u periodu 2016-18.

    "Spremni smo da ne dobijemo novac ove godine", rekao je Putin i dodao da Rusija traži garancije SAD ili Evropske unije za otplatu ukrajinskog duga.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE