Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Teroriste finansira 40 zemalja, među njima i neke iz G20`

    Teroriste u Siriji finansira oko 40 zemalja, među kojima su i neke od članica Grupe 20 najrajzvijenijih država sveta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

    "Kako smo ustanovili, finansiranje dolazi iz 40 zemalja, među kojima su i neke zemlje članice G20", rekao je Putin novinarima, dodajući da je ovo pitanje bila tema razgovora samita grupe 20 najrazvijenih ekonomija sveta u Antaliji u Turskoj.

    Putin je rekao da je razgovarano o neophodnosti implementacije rezolucije Saveta bezbednosti UN, usvojene na inicijativu Rusije, o sprečavanju finansiranja terorizma i ilegalne trgovine umetnina koje su teroristi opljačkali na zaposednutim teritorijama, prenela je agencija Tass.

    "Predočio sam primere, bazirane na osnovu naših podataka o tome kako individue finansiraju različite jedinice Islamske države", kazao je Putin i istakao da je neophodno što hitnije obuzdati ilegalnu trgovinu nafte Islamske države.

    "Pokazao sam našim kolegama fotografije koje jasno pokazuju nivo ilegalne trgovine nafte i naftnih derivata", dodao je Putin, naglasivši da je sada neophodan ujedinjeni međunarodni napor protiv terorističke grupe, prenela je Russia Today.

    On je kazao da je neophodna podrška SAD, evropskih naroda, Saudijske Arabije, Turske i Irana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE