Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jeftinija putarina Beograd – Novi Sad

    Umesto dosadašnjih 240 dinara, vozači će za putovanje od Beograda do Novog Sada plaćati 190 dinara, nakon što je pušten u rad zatvoreni sistem naplate na deonici auto-puta od Stare Pazove do Siriga.

    Putarina od sada više nije fiksna, već se plaća po pređenom kilometru. Ako idu do Inđije, šoferi će morati da izdvoje 60 dinara, 70 dinara do naplatne stanice Maradik, 90 dinara do Beške, odnosno 130 dinara do Kovilja.

    Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, prisustvovala je početku rada zatvorenog sistema za naplatu putarine na deonici Stara Pazova – Sirig i istakla da je reč o pravednijem načinu naplate od dosadašnjeg.

    U rad su puštene nove naplatne stanice Maradik, Kovilj, Novi Sad-jug i Novi Sad-sever, dok su prošireni kapaciteti na rampama Stara Pazova, Inđija i Beška. Vozači tako više ne plaćaju putarinu u Staroj Pazovi, već na ovoj rampi uzimaju karticu, a novac daju kada se isključuju sa auto-puta.

    Procenjuje se da je ranije, zbog skupih putarina, oko 200 teških kamiona svakog dana koristilo magistralne puteve od Beograda do Subotice da bi izbegli plaćanje. Zahvaljujući novom sistemu, veliki broj kamiona će se vratiti na auto-put, rekla je Mihajlovićeva.

    Primenom novog sistema naplate biće ostvaren, po tom osnovu, isti iznos prihoda za javno preduzeće Putevi Srbije kao i do sada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE