Nestalo 11 miliona dinara za izgradnju vodovoda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nestalo 11 miliona dinara za izgradnju vodovoda

  Direktor Javnog preduzeća za izgradnju u Gornjem Milanovcu Božidar Vučetić podneo je krivičnu prijavu protiv NN osobe za nestanak 11 miliona dinara namenjenih izgradnji vodovoda.

  Vučetić je za agenciju Beta izjavio da je ugovor o izgradnji 36 kilometara vodovodne mreže u selu Brđani potpisan 2006. godine, u vrednosti od 80 miliona dinara, i da se ne zna kada će biti završe, jer su nestale ogromne pare.

  Ugovor su potpisali JP za izgradnju i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sa obavezom da Mesna zajednica Brđani obezbedi 50 odsto potrebnih sredstava.

  "Pre osam meseci obratili smo se Ministartstvu da obezbede pare i da se konačno vodovod završi, ali smo dobili odgovor da je projekat završen sa 90 odsto investicija i da je sve isplaćeno" ;rekao je Vučetić.

  Kada su upoređeni podaci sa stvarnim stanjem na terenu, došlo se do saznanja da su poslovi završeni na 70 odsto investicije i da nedostaje 11 milona dinara a da niko ne zna gde su te pare.

  Vučetić u krivičnoj prijavi navodi da je sve overeno pečatima izvođača, investitora i nadzornog organa koji je potpisala tadašnja direktorka JP Snežana Smiljanić i šef tehničke službe Vasilije Vujić. ;

  Oni su novinarima izjavili da nisu upoznati sa ovom razlikom kao i da se dokumentacija Ministarstva i Javnog preduzeća ne slažu.

  Vučetić tvrdi da se iz postojeće dokumentacije ne može videti kome je novac uplaćen, ali je kategoričan da nije prebačen na račun JP za izgradnju koje je nosilac čitave investicije.

  Foto: pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE