Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    DOGOVOR GRČKE I MMF-A: Deblokirano 12 milijardi evra kredita

    Grčka je postigla dogovor s međunarodnim kreditorima o deblokiranju oko 12 milijardi evra preko potrebnih kredita, izjavio je danas ministar finansija te zemlje Euclid Tsakalotos nakon maratonskih pregovora.

    "Postigli smo dogovor o svemu, uključujući 48 dodatnih mera", koje bi trebalo da  omoguće da nam se u petak uplati 12 milijardi evra (12,8 milijardi dolara), rekao je Tsakalotos novinarima, prenosi agencija AFP.

    Atina je u julu sa međunarodnim kreditorima dogovorila novi program pomoći u vrednosti do 86 milijardi evra, ali je isplata prve tranše bila blokirana zbog neuspeha dve strane da se dogovore oko niza tema, uključujući zaplenu nepokretnosti u slučajevima kada dužnik ne vrati dug čija je otplata garantovana hipotekom.

    "Dogovorili smo se na svim ključnim poljima, u vezi sa svim što je bilo potrebno", rekao je Tsakalotos novinarima u Atini nakon sastanka, dodajući da je sada otvoren put da grčki parlament ratifikuje niz reformi i zakona, a da će radna grupa evrogrupe u petak odobriti sporazum, čime će biti omogućena isplata dve milijarde evra pomoći, i oko deset milijardi evra za dokapitalizaciju četiri grčke sistemske banke.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE