Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    10 najpopularnijih evropskih automobila u Sjedinjenim Državama

    Poznato je da su evropski automobili luksuz u Americi. I pored toga što neki automobili ne ispunjavaju američke bezbednosne standarde sajt Carophile je objavio listu najpopularnijih četvorotoškaša iz Evrope.

    10. Buba

    Iako su orginalnu Bubu prestali da prave 2003. godine, a proizvodnja je prestala 2011. godine, ona i dalje zaslužuje mesto na ovoj listi jer je mnogi voze i veoma je popularna. Nova verzija Bube je bila beoma popularna naročito model Malibu Barbie New Beetle. Takođe i model Turbo S sa manuelnim menjačem sa šest brzina. Volkswagen je konstantno poboljšavao nove modele i time osvojio simpatije na novom tržištu. Za velika američka kola Buba predstavlja pravi slatkiš.

    9. Passat

    Volkswagen opet na listi sa modelom Passat CC odnosno limuzinom sa četvoro vrata. Auto je malo standardizovan za američko tržište. Godine 2008. Volkswagen očekuje prodaju 300.000 automobila, a kasnije statistike su pokazale da je čak 60 posto prodaje došlo sa američke teritorije bez velike medijske kampanje.

    8. Golf

    Golf Mk1 je bio kao da vozite Bubu na zadnji pogon sa sa zamenom za hlađenje na prednjem motoru. Ovo je Volkswagen-ov najprodavaniji model i drugi najprodavaniji auto na svetskom tržištu, sa više od 29 miliona prodatih do 2012. godine. Većina ima troje vrata, a dobitnik je brojnih svetskih nagrada. Bio je Svetski automobil godine 2009. sa Mk6 i 2013. sa Mk7.

    7. BMW serija 5

    Smatran je luksuznim automobilom srednje veličine proizveden u Nemačkoj 1972. godine. Nakon serije 3 ovo je najprodavaniji model. Godine 2010. je doneo BMW-u 50 posto zarade. Pisati o brojnim nagradama koje poseduje ova serija je uzaludno jer ih je zaista mnogo. Svakako je danas jedan od najbezbednijih automobila na svetu sa posebnom pažnjom na zaštiti ekologije. Amerikanci koji poseduju ovog lepotana posebni su u društvu.

    6. Audi A4

    Ovo je linija kompaktnih automobila proizvedenih 1994. godine od strane Volkswagen grupe. Sportski, moderan i pouzdan on je omiljena mala limuzina u SAD. Sadrži mnoge tehnološke inovacije kao što je Wi-Fi, Google Maps i visoka rezolucije 3D satelita. Ovo je idealna kombinacija za one koji kombinuju luksuz i sport.

    5. Mini Cooper

    Ovo je auto koji pristojno izgleda i zanimljiv je za vožnju. Sada postoji verzija sa četvoro vrata i više mesta pozadi. Posebno je popularan Turbo Mini sa četvorocilindričnim motorom. Automobilski kritičari iz SAD su veoma zadovoljni ovim automobilom. Oštrim upravljanjem i jakim kočnicama.

    4. Volvo S80

    Model postoji od 1998. godine koji je zamišljan kao profesionalni elegantni auto. Želeli su da naprave vozilo koje je bezbedno i pouzdano, a malo troši. Mnogi amerikanci od direktora do domaćica tvrdi da je to najbolji auto koji su ikada imali. Sistemi zaštie su na veoma visokom glasu.

    3. Mercedes C klasa

    Linija kompaktno luksuznih automobila proizvedena 1993. godine. Iako je prvobitno bio karavan 2003. godine debitije kao kupe. Smatran je najboljim četvorotočkašem u kategoriji malih luksuznih automobila koji je vremenom postao jedan od top tri najpopularnija evropska vozila u Americi.

    2. BMW serija 3

    Proizvođen je u šest generacija i pet različitih modela. On čini 30 posto prodaje ovog brenda. Proglašen je za najbolji automobil 2006. godine. Takođe je dobio prestižnu američku nagradu na Car show-u u Njujorku. Posedovanje ovog automobila za njih je dobar ukus i elitizam.

    1. Jetta

    Na prvom mestu ponovo Volkswagen. Ovaj divni porodični automobil nastao je 1979. godine u Nemačkoj. Napravljen je sa ciljem da zameni Golf limuzinu. Od 2005. ih je prodato skoro7 miliona, a više od trećine je bilo za tržište SAD. Ova mašina je svake godine sve modernija, a za Amerikance je najpopularniji automobil koji dolazi iz Evrope.

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE