Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučićev kum (ni)je upao u Savet za borbu protiv korupcije

    Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije saopštio je da je direktor Elektromreža Srbije Nikola Petrović 9. novembra nenajavljen došao u prostorije Saveta.

    "Petrović nije imao zakazan sastanak u Savetu za borbu protiv korupcije. Njegov dolazak nije ni najavio Savetu njegov kabinet, niti je obezbeđenje zgrade Vlade Srbije najavilo njegov dolazak", navodi se u saopštenju Saveta.

    Direktor EMS Nikola Petrović je u ponedeljak saopštio da nije "upao" u prostorije Saveta, kako je za televiziju N1 tvrdila članica tog vladinog savetodavnog tela Miroslava Milenović, već da je posetu "uredno najavio" telefonom.

    Milenović je, govoreći o svom radu u Savetu nakon što su je u ulazu njene zgrade napale nepoznate osobe, rekla da je to telo stalno izloženo pritisku, navodeći, kao primer, da je posle izveštaja o Diposu u Savet došao direktor EMS i izrazio nezadovoljstvo time što je naveden kao jedan od zakupaca državnih nekretnina.

    Ona je istakla da je ta poseta bila neprijatna i da je Petrović u razgovoru sa potpredsednikom Saveta (Miroslavom Milićevićem), koji je potpisnik izveštaja o Diposu, imao razgovor, i da je tvrdio da je ugrožena bezbednost njega i njegove dece objavljivanjem adrese.

    "Mi smo objavili adrese državnih stanova koji su zakupljeni. Objavili smo koje su te jedinice i koji ljudi su dobili pravo na zakup na to. Da li oni tamo žive, da li su tu njihove poslovne jedinice, da li tamo gaje cveće, mi se time nismo bavili", rekla je Milenovićeva i dodala da Savet nije objavio ugovor Nikole Petrovića o zakupu sa NN osobom, pa time ugrozio njegov život i život njegove dece.

    Petrović je u saoštenju naveo da ne poznaje Miroslavu Milenović i da je nikada nije video. "Nisam upao u prostorije Saveta, nego sam se telefonom uredno najavio. Mislim da nije u redu da se u tom izveštaju navodi tačna adresa na kojoj živim", naveo je direktor EMS i dodao da uredno plaća kiriju i da je podneo krivičnu prijavu protiv Milićevića koji je potpisao izveštaj.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE