Da li ste i vi jedni od onih što sve odugovlače?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li ste i vi jedni od onih što sve odugovlače?

  Ukoliko sve obaveze stalno odlažete za kasnije spadate u veliku grupu onih koji odugovlače. Evo zašto to radite ali i kako da promenite svoju ružnu naviku.

  Ovakve navike mogu pogubno uticati na vaš posao i činiti da stalno odlažete projekte i mejlove dok se posao ne uruši. Postavlja se pitanje zašto mi to radimo i sebi prouzrokujemo dodatni stres. Nauka kaže da su ovakve stvari zapravo duboko ukorenjene u našem mozgu, prenosi Success.

  Ovakve loše navike polako postaju naše crte ličnosti i veoma ih je teško iskoreniti. Skoro svaka osoba na neki način odugovlači ali malo njih se tako i izjašnjava. Takčnije rečeno samo 20 posto ljudi. Ukoliko imate problema da obavite stvari istog trenutka, kao i probleme sa samomotivacijom, organizacijom i efikasnošću, vi ste definitivno jedan od njih.

  Samo krenite

  Prvi korak je najteži. Videćete kako će vremenom stvari biti bolje. Kada se upustite u posao, faktički ćete biti primorani da nastavite dalje. Istraživanja su rekla da ćete završiti skoro svaki posao ako dobijete vetar početnog koraka u leđa.

  Otarasite se velikih obaveza

  Mnogi će imati problema već na početku, sa prvim korakom. Naročito ukoliko je u pitanju veoma težak zadatak. U glavi ste već zamislili sve loše scenarije i razloge zašto se ne upuštati u tu strašnu lavinu u kojoj nema ni malo zabave i kreativnosti za vas.

  Zapravo u pitanju je psihološka varka kojom možete preskočiti ovaj problem. Uzmite veliki zadatak i razbite ga na male delove. Zapravo lakše prilazite rešavanju dva, tri mala zadatka nego jednom velikom. Tako ćete se osećati korisno nakon svakog malog koraka i to će vas motivisati na sledeći. Na kraju obavljenog posla osetićemo slatku satisfakciju pobede nad odugovlačenjem

  Foto: pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE