Moguća srpska trgovinska misija u Rusiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Moguća srpska trgovinska misija u Rusiji

  Srbija bi mogla da otvori trgovinsku misiju u Nižnjem Novgorodu u ruskoj oblasti Volga kako bi se promovisali srpski proizvodi.

  "Dogovoreno je da srpska strana preispita mogućnost uspostavljanja trgovinske misije u Nižnjem Novgorodu kako bi se promovisali srpski proizvodi na tržištu Federalne oblasti Volge", rekla je predsednica Komiteta gradske uprave za spoljno-ekonomske i međuvladine odnose Elena Mišina, a prenosi ruska agencija Tas.

  O mogućnosti otvaranja predstavničke kancelarije se raspravljalo tokom sastanka delegacije Nižnjeg Novgoroda sa ambasadorom Srbije u Rusiji, Slavenkom Terzićem, a učesnici bilateralnog sastanka su se takođe upoznali sa turističkim potencijalima Nižnjeg Novgoroda i sa pripremama grada za Svetski kup u fudbalu 2018. godine.

  Preduzetnici iz Nižnjeg Novgoroda su predložili srpskoj strani da predstavi domaće turističke mogućnosti, kao što su skijanje, zdravstveni i lovački turizam. "U svetlu nedavnih događaja u svetu, srpske destinacije su od naročitog značaja za stanovnike Nižnjeg Novgoroda i region", naglasila je Mišina.

  Region Nižnjeg Novgoroda i Srbija takođe planiraju razvoj saradnje između škola i univerziteta, kao i između institucija umetnosti i kulture, prenosi Tas. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE