Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BEYOND 2025: Svaki građanin Beograda imaće vodu i kanalizaciju

    Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da za deset godina, ne samo da će svaki građanin Beograda imati kanalizaciju i vodovod, već će sva voda koja bude išla u kanalizaciju biti prerađivana.

    Vesić je na TV Studiju B podsetio na strateški plan koji je usvojen na sednici Skupštine grada, a prema kojem će svaki građanin Beograda do 2025. godine imati priključak na vodovod i kanalizaciju.

    Ističući da je to realan plan i da je deset godina optimalan period, Vesić je dodao da trenutno trećina Beograda nema kanalizaciju, što je posebno izraženo u prigradskim i rubnim delovima grada.

    "Sva postojeća kanalizacija sada se izliva u Savu i Dunav, što je nedopustivo jer smo mi jedini veliki grad u Evropi koji ne prečišćava otpadne vode. Mi smo prva gradska vlast koja je donela odluku na koji način će rešiti ovaj problem", rekao je Vesić.

    Prema njegovim rečima, u narednih deset godina biće uloženo 575 miliona evra u pravljenje nedostajuće infrastrukture za vodovod i kanalizaciju i izgradnju pet fabrika za preradu otpadnih voda. Za realizaciju plana, kako je rekao, sredstva će ići delom iz budžeta, iz fondova EU ili javno-privatnog partnerstva.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE