Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ERDOGAN UZVRAĆA PUTINU: Rusija trguje naftom sa ID

    Predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan rekao je da Turska ima dokaz da je Moskva uključena u nelegalnu trgovinu naftom u Siriji sa Islamskom državom, čime se suprotstavio ruskim tvrdnjama da je Ankara učestvovala u takvoj trgovini.

    "Imamo dokaze i otkrićemo ih svima", rekao je u televizijskom govoru u Ankari turski šef države, koji je ranije nazvao "nemoralnim" ruske tvrdnje da je njegova porodica umešana u navodne poslove sa naftom sa džihadistima Islamske države.

    "Nemoralno je mešati moju porodicu u takve afere", rekao je Erdogan nakon što je njega i njegovu porodicu ruski ministar odbrane Sergey Shoygu optužio za nelegalnu trgovinu naftom sa džihadistima Islamske države.

    Predsednik Turske je obećao da će turske vlasti predati dokaze o umešanosti sirijskog biznismena, koji, navodno, poseduje ruski pasoš, u trgovinu naftom iz Sirije.

    Erdogan je, kao odgovor na optužbe o kupovini nafte u Turskoj od takozvane Islamske države, izjavio da je naveći kupac nafte od te terorističke organizacije biznismen iz Sirije koji navodno ima i državljanstvo Rusije.

    "Najveći kupac nafte od ID poseduje ruski i sirijski pasoš – George Hashvari. On prodaje naftu i (sirijskom) režimu. Tu informaciju je saopštilo i ministarstvo finansija SAD", izjavio je Erdogan, a preneo je Sputnjik.

    On je obećao da će turske vlasti predati dokaze o umešanosti Hashvarija u taj biznis. Takođe, turski predsednik je još jednom obećao da će podneti ostavku ako Rusija pruži dokaze da Turska kupuje naftu od terorista.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE