Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    DOŠLO VREME PRODAJE: Mišković se iseljava, Beko čeka kupca

    Dva najprepoznatljivija biznismena u Srbiji u protekle dve decenije Miroslav Mišković i Milan Beko u poslednje vreme prave nove poslovne poteze koji će imati posledice i za Srbiju, ali i za funkcionisanje njihovih kompanija.

    Nedavno je objavljeno da Banca Intesa potpisala ugovor o kupovini poslovnog prostora Delta holding u Ulici Milentija Popovića na Novom Beogradu, a prodaja simbola kompanije od ranih 90-tih godina već je ranije najavljivana. Kako je još letos rečeno iz Miškovićeve kompanije, Delta gradi novu kompanijsku zgradu, a do tada će zaposleni biti raspoređeni u neki od Deltinih prostora u gradu. Sam Mišković, nakon prodaje određenih biznisa, polako se preusmereva na poljoprivredu i nekretnine, pa je tako nedavno započeo izgradnju najveće zgrade u Ljubljani. Uporedo se u medijima mogu naći i spekulacije o prodaji Delta City objekata u Srbiji.

    Sa druge strane, kako pišu beogradski mediji, biznismen Milan Beko pokušava da proda imovinu „Luke Beograd” i pet preduzeća povezanih s njom kako bi isplatio dug prema poveriocima.

    Imovina koju je Beko oglasio za prodaju vredna je 21,5 miliona evra, a dug „Luke“ prema poveriocima oko 62 miliona evra, što je čak 20 miliona evra više nego što je Beka koštalo 40 odsto akcija ovog preduzeća pre deset godina.

    Pošto biznismen nije našao način da firmu izvuče iz problema, isplatu duga pokušava da reši prodajom imovine, što je predviđeno Unapred pripremljenim planom reorganizacije (UPPR) koji je uz saglasnost poverilaca prihvaćen nakon pokretanja predstečajnog postupka, navodi se u izveštajima.

    Međutim, kako saznaje Blic, to nije jedini motiv rasprodaje imovine. Naime, naš izvor blizak Beku kaže da je on posle atentata koji je preživeo rešio da postepeno smanjuje nivo biznisa u Srbiji i da ga prebacuje u inostranstvo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE