Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gašić još jednom ponizio novinare

    Poziv na novinarski bojkot Bratislava Gašića nije uspeo, ali je zato još uvek aktuelni ministar odbrane još jednom uspeo da uvredi novinarsku profesiju, sazivanjem konferencije za štampu na kojoj je odbio da odgovara na pitanja novinare.

    Nakon što je sramotnom izjavom uvredio novinarku B92, ali i sve žene, ministar odbrane je ostao i bez podrške svog prijatelja i premijera Aleksandra Vučića, koji je rekao da Gašić više neće moći da bude ministar.

    Sam Gašić, povodom cele "afere" je sazvao konferenciju za novinare, na kojoj je ponovio izvinjenje zbog svoje skandalozne izjave, kao i da će svoj budući rad posvetiti zaštiti prava žena. Međutim, ono što su mediji očekivali, a to je da se izjasni da li će sam podneti ostavku na mesto ministra, nije se dogodilo.

    "U društvu imamo previše slučajeva u kojima se prema ženama ne ophodimo na fer način, previše slučajeva zlostavljanja žena, Veoma mi je žao što je moj gest i postupak doprineo tome na neki način i od danas će moja misija biti da se borim protiv te ružne priče", rekao je Gašić.

    On je dodao da razume svog prijatelja i premijera Aleksandra Vučića i da nema nijednu reč ljutnje uperenu protiv njega.

    "U potpunosti mi je jasno šta stoji iza njegove odluke. Ja sam potpredsednik SNS i volim SNS i Vučića i učiniću sve da svojim radom pomognem svojim prijateljima u SNS", rekao je Gašić. Međutim, upitan da li će podneti ostavku Gašić nije želeo da odgovori.

    Dan ranije, ispred Vlade Srbije, novinari i predstavnici novinskih udruženja protestovali su zbog sporne izjave ministra Gašića, a tokom protesta, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović pozvao je novinare da bojkotuju današnju konferenciju za štampu.

    Do bojkota, međutim nije došlo, a sam Obradović je gostujući na RT Vojvodine izjavio da je na Gašićevu konferenciju došao isti broj novinara koji je bio prisutan na protestu.

    "Time što je sazvao konferenciju za novinare, na kojoj je odbio da odgovara na novinarska pitanja, Gašić je samo još jednom ponizio novinarsku profesiju", rekao je Obradović.

    U istom tonu je reagovalo i Udruženje novinara Srbije, negodujući zbog "konferencije za novinare na kojoj nije dozvoljeno pitanje novinara".

    Foto: www.mc.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE