Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada očekivala više za Telekom

    Za Telekom Srbije postoji jedna ozbiljna ponuda koja je, iako veća od one iz 2011. godine, i dalje niža od očekivane, kaže premijer Aleksandar Vučić, dodajući da je Vlada blizu odluke o privatizaciji nacionalnog operatera.

    "Ta cena je veća nego ona koja je nuđena 2011. godine, ali je i dalje niža od očekivane", rekao je Vučić na predstavljanju Knjige infrastrukturnih projekata Ministarstva građevinarstva.

    Dodao je da nije nemoguće da će se neka ponuda povećati, a da je za sada jedan ponuđač najozbiljniji. "Postoji jedan ozbiljan ponuđač u odnosu na sve ostale", rekao je Vučić.

    Upitan šta je najveća prepreka za donošenje konačne odluke o privatizaciji Telekoma, on je odgovorio da su to – različita mišljenja ljudi u Vladi. "Ali ne brinite, odluka koju ćemo doneti biće u najboljem interesu građana Srbije", rekao je.

    Vučić je istakao i da se ne rukovodi političkim apsektom, iako "sve neznalice u Srbiji uživaju u tome da govore da je Vlada odlučila da proda Telekom jer ne može da izdrži bez toga, a pojma nemaju da ti prihodi uopšte nisu predviđeni budžetom za sledeću godinu", već ekonomskim aspektom.

    "Da ostavimo njihovu politiku po strani, ekonomski gledano, i da nemamo taj samoupravni gen, rekao bih da smo bliži odluci da se privatizuje Telekom", dodao je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE