Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Borko Stefanović napustio DS

    Borislav Stefanović, dosadašnji potpredsednik Demokratske stranke, napustio je danas tu partiju.

    To je objavio na svom Twitter profilu.

    Stefanović je nedavno smenjen sa mesta šefa poslaničke grupe DS-a u Skupštini Srbije, a potom je bio nezadovoljan izmenama programa stranke jer nisu prošli njegovi ključni predlozi.

    Stefanović je novinarima rekao da će narednih dana krenuti da prikuplj potpise za formiranje pokreta i da će nastaviti aktivnosti na formiranju levice u Srbiji, za šta ima ogromnu podršku.

    Prema njegovim rečima, "kap koja je prelila čašu" za napuštanje stranke je to što je Bojan Dimitrijević, koji se zalaže za rehabilitaciju Milana Nedića, nosilac liste DS na Čukarici.

    "Žao mi je što pored svih pokušaja da programski i ideološki promenim DS zajedno sa ljudima koji me podržavaju nisam u tome uspeo. DS nije želela da se promeni u duhu vremena u kojem živimo", rekao je Stefanović.

    DS: Da vrati mandat

    Demokratska stranka se više neće baviti Borislavom Stefanovićem, koji je godinama bio visoki državni funkcioner, podržavao stranački program i sprovodio politiku Vlade bez ijedne jedine primedbe, a sada "odjednom shvata da je oduvek bio izraziti levičar", saopštila je danas Demokratska stranka.

    Kako je navedeno, što se DS tiče, Borislav Stefanović, koji je danas potvrdio da napušta tu stranku, ima samo jednu obavezu – da vrati poslanički mandat, "organizaciji koja mu je taj mandat dala na čuvanje, i koja je mandat dobila zahvaljujući programu sa kojim se gospodin Stefanović naprasno ne slaže".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE