Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I u tržnim centrima rade `na crno`

    U tržnim centrima širom Srbije od 1.058 radnika njih 205, odnosno 20 odsto, radi na crno pošto poslodavci sa njima nisu zaključili ugovor o radu, niti su ih prijavili na obavezno socijalno osiguranje, saopštilo je Ministarstvo rada.

    Zajedničkim kontrolama Inspekcije rada, tržišne inspekcije i inspektora Poreske uprave, bilo je obuhvaćeno 608 trgovina i ugostiteljskih objekata, a doneta su četiri rešenja o privremenoj zabrani obavljanja delatnosti.

    Zbog utvrđenih prekršaja inspektori su podneli 40 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a zbog prekršaja za koje je propisana novčana kazna u fiksnom iznosu izdata su 33 prekršajna naloga.

    Inspektori su doneli i 95 rešenja kojima je, pored ostalog, poslodavcima naloženo da sa angažovanim radnicima zasnuju radni odnos, da utvrde odmor u toku rada i raspored rada u nedelji.

    "Ovakav vid zajedničkih akcija inspekcijskih organa biće intenzivan i trajan u cilju suzbijanja sive ekonomije i rada na crno i stvaranja zdravog poslovnog ambijenta za sve privredne subjekte", najavilo je Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE