Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novo igralište za decu na Karaburmi

    Više od 200 dece iz vrtića „Biseri“ na Karaburmi sada ima priliku da se igra na obnovljenom igralištu i uređenom dvorištu. Kompletna rekonstrukcija igrališta, vredna skoro 2 miliona dinara, rezultat je projekta „Veliko srce“ koju sprovodi Eurobank u saradnji sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“. Igralište je u potpunosti prilagođeno deci uzrasta od 2–7 godina i deci sa invaliditetom koja pohađaju takođe ovaj vrtić, čije renoviranje je počelo volonterskom akcijom zaposlenih Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

    Ovo je 31. igralište za pet godina postojanja projekta koje je obnovljeno zahvaljujući više od 22 hiljade korisnika jedinstvene MasterCard kartice „Veliko srce”.

    „Humanitarna i tradicionalna akcija Veliko srce, nije samo usrećila skoro 10 hiljada dece širom Srbije. Usrećila je i nas odrasle, jer nam je pružila priliku da se odmaknemo od brojki i svakodnevnih poslova i zavirimo u dečji svet. Ove godine obradovali smo decu u šest vrtića i škola širom Srbije. Deca su naš, da se izrazim rečnikom institucije koju predstavljam, najveći zalog za budućnost, vrednost koja sa godinama samo beskrajno raste.”, izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog Odbora Eurobank.

    Vrtić „Biseri” u okviru Predškolske ustanove „Boško Buha” već dugi niz godina vaspitava, obrazuje i priprema decu za veliki korak ka svetu odraslih.

    „Hvala Eurobanci i Fondaciji što ćemo biti u prilici da decu vaspitavamo i motivišemo da napreduju u boljem okruženju. Sređujući dvorište i igralište dali smo im dobar primer o potrebi čuvanja okoline i radnom angažovanju.”, rekla je Marina Kostić, direktorka Predškolske ustanove „Boško Buha” na Paliluli.

    „Drago nam je da smo sa našim partnerima i prijateljima iz Eurobanke obradovali i mališane ovog vrtića. Nema veće radosti od one kada vidite decu koja se raduju i igraju, jer samo srećna deca postaju i srećni i zadovoljni ljudi. I zato ćemo uvek pomagati svuda gde je potrebno da se unaprede uslovi za kvalitetno odrastanje i obrazovanje naših najmlađih”, izjavila je Ana Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije „Ana i Vlade Divac”.

    Kartica koja ima veliko srce – MasterCard kartica „Veliko srce“ usmerena je ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje dece u Srbiji. Građani koji se odluče za ovu karticu nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju – rekonstrukciji igrališta i uvođenje biblioteka u predškolske i školske ustanove širom Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE