Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đukanović: Vučić se menja brže od svog biračkog tela

    Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da se premijer Srbije Aleksandar Vučić menja brže od svog biračkog tela.

    Premijer Crne Gore je u intervjuu za Slobodnu Evropu izjavio da treba konstatovati da je Vučić zaista poče ozbiljno da usmerava Srbiju putem evropskih integracija i da mu nije jednostavno.

    "Govorili smo o crnogorskom iskustvu, pa dozvolite, ipak je to crnogorsko iskustvo formalno staro deset godina, koliko je prošlo od nezavisnosti, a ja vam kažem punih 17 – od '98. godine. Iskustvo Srbije je značajno kraće, što će reći da je otpor tom zaokretu danas mnogo snažniji nego što je u Crnoj Gori i utoliko je i uloga premijera Vučića i njegove vlade teža, pa u tom kontekstu najpre treba razumeti napor koji on ulaže", kaže Đukanović.

    On je rekao i da je "đavolski posao na Balkanu voditi proevropsku politiku".

    "Moramo znati, nisu evropske i evroatlantske vrednosti tako duboko ukorenjene u ovom regionu, naprotiv. Prema tome, okretanje tim vrednostima jeste zapravo otklon od prošlosti, jeste radikalan zaokret kojem se puno ljudi, rekao bih očekivano, protivi, zato što ne vidi sebe u tom novom sistemu vrednosti. Plaše se tog novog", smatra Đukanović.

    "Jako je važno da shvatimo da je integracija drugo ime za stabilnost Balkana. A time i za stabilnost Evrope, jer bez stabilnosti Balkana nema evropske stabilnosti, a kamoli ekonomskog i demokratskog prosperiteta na Balkanu", zaključio je Đukanović.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE