Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    CRNA GORA: Uhapšen Marović, bivši predsednik SCG

    Predsednik političkog saveta DPS i bivši predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović uhapšen je jutros, javljaju podgoričke Vijesti.

    Marović je lišen slobode po nalogu specijalnog  državnog tužioca. Prema nezvaničnim informacijama Marović je uhapšen u zgradi Vektre.

    Mediji su ovih dana pisali da Specijalno tužilaštvo Crne Gore ima predmet vezan za krivično delo pranja novca kupovinom atraktivne parcele nedaleko od hotela "Splendid". Navodno, tim poslom je rukovodio upravo Svetozar Marović.

    Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nagovestio je ranije hapšenje Marovića, ističući da je identifikovan šef organizovane kriminalne grupe u Budvi i najavio da će uskoro istraga biti proširenja i na njega u slučajevima platoa na Jazu i TQ plaza, prenosi crnogorski portal CDM.

    "Tužilaštvo veruje da je prikupilo dovoljno dokaza za preduzimanje ove aktivnosti, a to je donošenje naredbe za proširenje istrage i u odnosu na organizatora ove kriminalne grupe", rekao je Katnić.

    Svi ključni akteri "Budvanske afere" priznali su da su krivi za višemilionsku štetu nastalu na račun Opštine Budva i države u nekoliko odvojenih postupaka, navodi portal.

    Glavna tema medija je ovih dana Marovićev sin, Miloš koji je upleten u  aferi "Prijevor" sa kupoprodajom zemljišta, čime je budžet Opštine Budva oštećen za oko 1,4 miliona evra.  Navodno, on je za priznanje krivice dogovorio 10 meseci robije i obaveze da plati 380.000 evra, međutim Specijalno tužilaštvo juče je saopštilo da ti navodi nisu tačni.

    Da podsetimo, u avgustu ove godine među nekoliko visoko pozicioniranih ličnosti opštine Budva, uhapšeni su brat i ćerka Svetozara Marovića. Menadžerka Milena Marović Bogdanović i bivši čelnik budvanske opštine Dragan Marović, zajedno sa još nekoliko osoba uhapšeni su zbog sumnje da su prilikom izgradnje Tržnog centra "Plaza" u Budvi i platoa na plaži Jaz oštetlili budžet opštine za više miliona evra. Među uhapšenima je bila i strina Mirjana.

    Ime supruge Svetozara Marovića pojavilo se pre nekoliko meseci u aferi tajnih računa u švajcarskom ogranku banke HSBC, koju je otkrila međunarodna grupa novinara. Mediji su pisali da je Đurđina Marović imala 3,8 miliona dolara na računu u ovoj banci 2006/2007. godine.

    Marović je sve vreme postojanja DPS važio za stranačkog ideologa i stratega njene dugoročne politike.Svezozar Marović je ranije bio predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora, a pre toga obavljao je više političkih funkcija u Crnoj Gori. Dugi niz godina bio je predsednik crnogorskog parlamenta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE