Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta je zajedničko za Telekom, Richarda i Juliu?

    Odustajanje od prodaje Telekoma Srbije već je nedelju dana glavna tema u Srbiji kada je ekonomija u pitanju, i već smo vam prenosili stavove i za i protiv ove odluke.

    U jučerašnjem izdanju lista Politika pojavio se tekst pod nazivom „Žene koje su spasle Telekom“, a u njemu se moglo pročitati interesantno viđenje cele situacije Jasmine Vujić, prve žena šef katedre za nuklearni inženjering na čuvenom kalifornijskom univerzitetu Berkeley i čelnice su Inicijativnog odbora „Telekom je naš”.

    „ U filmu „Zgodna žena” Richard Gere i Julia Roberts razgovaraju o tome čime se on bavi. On kaže da kupuje kompanije, pa ih onda rasparčava na delove i prodaje, zarađujući tako ogromne pare. Ona na to odgovara: „A, razumem. Ti radiš kao lopovi koji kradu automobile, rasture ih, prodaju delove i tako zarade mnogo više“.

    Vujićeva kaže da su se kao mogući kupci „Telekoma” pominjali i američki „hedge” fondovi. Da su se oni dokopali „Telekoma”, završio bi kao ukradeni automobil. Otpustili bi radnike, podelili kompaniju na delove, prodali bi je uz veliki profit – i otišli iz Srbije.

    Vujićeva je ubeđena da je dobro što „Telekom” nije prodat, jer će nastaviti da puni budžet, kupovaće domaću opremu i softvere, pomagati kulturu, sport i ulagati u razvoj manje razvijenih područja.

    Ceo tekst pročitajte na sajtu Politike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE